Özdağ: Erdoğan'a seslenmek istiyorum!

Özdağ: Erdoğan'a seslenmek istiyorum!

İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin milli güvenlik politikasını eleştiren Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulundu.

Özdağ, "Sayın Erdoğan’a samimiyetimle seslenmek istiyorum TSK’nın içinde bulunduğu zaaf sayın Erdoğan’ı çok ciddi bir Milli güvenlik politikasına itmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Son çıkan KHK ile bir kez daha ortaya çıktı ki AKP Genel Başkanı Erdoğan 15 Temmuz FETÖ darbesini otoriter, kişisel rejimini kurmak için bir araç olarak kullanıyor. Erdoğan Atatürk’ün çok sağlam temeller üzerine kurduğu cumhuriyeti 15 sene sonunda yaşadığı en ağır krizin içine çekmişti.

15 Temmuz sonrası yaşanan süreçte devlet kurumlarından 2002 sonrası AKP’nin yerleştirdiği FETÖ kadroları temizlenmeye başladı. Ancak öte yandan bu darbe gerçekleşene kadar. TSK’dan birçok subay, astsubay Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla ya da baskı ile ayrılmaya zorlandı. Bütün bunların neticesinde bugün TSK ağır darbe almıştır. Ordunun savaş kabiliyeti azalmıştır. Bunu söylemek zor olsa da söylemek zorundayız.

"ERDOĞAN'A SESLENMEK İSTİYORUM"

Sayın Erdoğan’a, samimiyetimle seslenmek istiyorum TSK’nın içinde bulunduğu zaaf sayın Erdoğan’ı çok ciddi bir Milli güvenlik politikasına itmek zorundadır. Türkiye’nin milli güvenliği için yeni bir politika belirlemelisiniz. Bunun temelinde Atatürk’ün “iç cephe” diye tarif ettiği milli birlik ve beraberliği yeniden canlandırmak olmalıdır.

Sayın Erdoğan, siz 15 Temmuz sonrasında milleti birleştirmek yerine ayrıştırdınız. 16 Nisan kirli referandumuyla bunu daha da güçlendirdiniz. Milli güvenlik politikasının ikinci ayağı uluslararası ilişkilerin düzene sokulması gerekiyordu. Siz bunu da yapmadınız. Barış mesajı vermektense iç politika uğruna dış politik gerilimler politikası uygulamayı tercih ettiniz. Bunun ne kadar yanlış olduğu her geçe gün açığa çıkıyor. Ülkenin nereye doğru gittiğini görmek mümkün.

Sayın Erdoğan, üçüncü strateji de TSK’nın FETÖ’den temizlenirken tekrar milli bir ordu olması gerektiğiydi. Ama siz bir AKP ordusu kurma çabasına girdiniz. Savaşan bir ordunun salık sitemini imha ettiniz. Eğitim sistemini bozdunuz. Bu kriz bir fırsata dönüştürülüp TSK’nın Soğuk Savaş’tan kalma kuvvet güçleri canlandırılabilirdi.”