Perinçek’ten Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye teklif

Perinçek’ten Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye teklif

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğunu belirterek, seçilmesi durumunda Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye teklif götüreceğini açıkladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı olduğumuz zaman Sayın Tayyip Erdoğan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Devlet Bahçeli'ye şunu önereceğiz; Gelin size cumhurbaşkanlığı yardımcılığını teklif ediyorum" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu vurgulayan Perinçek, Türkiye'nin olağanüstü bir döneme girdiğini ve vatan savaşı verdiğini söyledi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE SURİYE ELEŞTİRİSİ

Suriye ile işbirliği yapılmamasının, Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı güvensizlik oluşturduğuna değinen Perinçek, "Devlet Bahçeli de aynı mevzide rol üstlendi. Tayyip Erdoğan'ın Suriye düşmanlığı, İsrail'e hizmet ediyor. Devlet Bahçeli Suriye düşmanlığıyla İsrail'e hizmet ediyor" diye konuştu.

'7 MEKTUP TEATİ EDİLDİ'

Perinçek, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'in bir televizyon programında 'Son seçimde biz TGB'li gençleri aday göstermek istiyorduk. Vatan Partisi, Doğu Perinçek'i önümüze koydu. O yüzden ittifak olmadı' sözlerine tepki gösterdi. Konuşmasında Çiçek'in yerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in adını yanlışlıkla kullanan Perinçek, daha sonra düzeltme yaptı. Perinçek, şunları söyledi:

"Geçen seçimde biz İstanbul'da otelde, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Karayalçın, genel başkan yardımcımız Soner Polat ve ben 4 kişi görüşme yaptık. Önerilerimizi yazılı verdik. Onlar da görüşlerini yazılı verdi. Görüşmelerde karşılıklı 7 mektup teati edildi. Biz onlara şunu önerdik. Her ilde daha önceki seçimde aldığınız milletvekili kadar sizin olsun. Diyelim Antalya'dan 6 milletvekili çıkardınız. 7'nciyi Vatan Partisi'ni koyun ve gençlerden koyalım. Biz birinci mesele olarak PKK'ya karşı mücadeleyi önerdik. Bize şunu söylediler, 'Fay hatlarını çatlatırız.' Yani PKK'nın üzerine yürümek Türkiye'yi böler. O nedenle CHP, Türkiye'nin geleceğinde yoktur. Bugün de HDP ile kol kola girmekten vazgeçmiyor.”

'CUMHURBAŞKANI OLDUĞUMUZ ZAMAN...'

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olduğunu anlatan Perinçek, diğer cumhurbaşkanı adaylarının da hangi başarılarıyla oy istediğini görmeyi talep etti. Perinçek, "Türk milletinin geniş güçlerini birleştirerek sorunları çözeriz. Cumhurbaşkanı olduğumuz zaman Sayın Tayyip Erdoğan, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Devlet Bahçeli'ye şunu önereceğiz. Gelin size cumhurbaşkanlığı yardımcılığını teklif ediyorum. Milletin bütün güçlerini birleştirelim. Tayyip Erdoğan da AKP başkanıdır ve Türkiye'nin önemli partilerinden biridir. Bu tamamen o partilerin tabanını milletimizi hükümet etme eyleminin içine katmak için düşünülen ve milletin bütününün katıldığı hükümeti kurmak için düşüncedir. Cumhurbaşkanı olduğumuzda Vatan Partisi programı çerçevesinde yönetelim diyeceğiz" dedi.