Reza Zarrab'a piyango: O da 'imar affına' giriyor

Reza Zarrab'a piyango: O da 'imar affına' giriyor

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada, imar affından ABD’de tutuklu bulunan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab’ın da yararlanacağını açıkladı.

Candan ‘'Bu afta adalet ve eşitlik yok, hukuk yok. Zarrab bile yararlanıyor.Yalısını kümes ve tarım yapıları kapsamında 1A yapı grubundan beyan edip, imar affına girecek. Tasarı ile mülkiyet, yapı grubu ve yapı sınıfı gibi idari ve teknik konular, mal sahibinin beyanına bağlanıyor'' dedi ve şunları söyledi:

‘'Beyana göre idari ve teknik süreçler belirlenemez. İdari ve teknik sistem tasfiye ediliyor, planlı kentleşme devlet eliyle yok edilerek, varlıklarımız peşkeşe açılıyor. Hem ruhsatsız hem ruhsat eklerine aykırı yapılanların affedilmesi ve kayda alınması hükmü getiriliyor.  Bütün süreçler, mülkiyet dahil, mal sahibinin beyanına göre şekilleniyor. Denetim yok.  Hukuka uygun, yönetmeliklere kanuna uyarak iş yapan cezalandırılıyor. Kaçak Saray, şehir hastaneleri, EGO hangarları, Ankapark, demir kafes gibi hukuka aykırı yerler de yasallaşacak. Bu imar affı değil, hükümetin bugüne kadar göz yumduğu hukuksuzluğun affıdır'' (Sözcü)