Sağlık Bakanlığı yardımcılığına atanan isim belli oldu

Sağlık Bakanlığı yardımcılığına atanan isim belli oldu

Hastane enfeksiyonları konusunda Türkiye’deki en önemli uzmanlardan biri olan Prof. Emine Alp Meşe, Sağlık Bakan yardımcılığı görevine atandı. Erciyes Üniversitesi Rektör yardımcısı olan Meşe, hastane mikroplarıyla ilgili araştırmasıyla, Hollanda'daki Radboud Üniversitesi tarafından verilen ‘’Doctor of Philosophy-PhD’' unvanını almıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Prof. Dr. Emine Alp Meşe'yi atadı. Mayıs ayında Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine getirilen Meşe, uzmanlığını 2002 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 2003-2010 yılları arasında Hollanda'da doktora yaptı.

TÜRKİYE'DEN TEK

Meşe 2010 yılında hastane enfeksiyonlarıyla ilgili teziyle tıp bilimindeki en yüksek derece olan ‘Doctor of Philosophy-PhD’ unvanını kazandı. Meşe, hastane enfeksiyonlarıyla ilgili araştırmayla, Hollanda’daki Radboud Üniversitesi tarafından verilen bu unvanı Türkiye’den ilk alan öğretim üyesi oldu.

Gelişmekte olan ülkelerde, hastane yapılanmasındaki problemler ve kısıtlı personel sayısı nedeniyle hastane enfeksiyonlarına daha çok rastlandığını vurgulayan Meşe, “Ülkemizdeki hastanelerde hala bu konuda yapılması gereken çok çalışma var” açıklaması yapmıştı.