Sakarya Valisi: O zavallı yavruyu vahşice katleden alçaklar için emir verdim

Sakarya Valisi: O zavallı yavruyu vahşice katleden alçaklar için emir verdim

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya’nın Sapanca ilçesinde perşembe gecesi bacakları ve kuyruğu kesilmiş halde bulunan ve İstanbul’da götürüldüğü veterinerde kurtarılamayarak ölen yavru köpekle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Kişisel Twitter hesabından “İnsanlığa emanet yavru köpeğe uyguladıkları vahşetle ölümüne yol açan alçakları şiddetle kınıyorum. Yasal gereği derhal yerine getirilecektir” mesajını paylaşan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

“O zavallı yavruyu vahşice katleden alçaklar için (Birçok hayvanı bizzat elleriyle besleyen bir hayvansever olarak) İl Jandarma Komutanı’na emir verdim. Adam öldürmüş katil gibi faillerini bulun diye. Bizzat takip ediyorum. Merak etmeyin.”

CNN Türk’ün “Sakarya Valisi'nden bacakları kesilen yavru köpekle ilgili açıklama: İlk bulgular iş makinesinin bacaklarını kopardığı yönünde…” başlıklı haberine de Twitter üzerinden yanıt veren Vali Balkanlıoğlu, “Derhal Jandarma Komutanı’na sorumluları bulun diye emir verdim. İş makinası ihtimali, onun beyanı idi. Ancak verdiğim talimat ‘Adam öldürmüş gibi bu alçakları yakalayın’ oldu. Kim olursa olsun gereği yapılacak merak etmeyin. Hayvanlar daima bizim ailemizin parçası olmuştur” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sapanca Yüzevler Mahallesi'nde perşembe ormanlık alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yerde kıvrandığını görmüş, veterinere götürülen ağır yaralı köpek daha sonra tedavisi için İstanbul'da bulunan bir veteriner kliniğine gönderilmişti. İstanbul'da cuma günü ameliyat edilen yavru köpek tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Ölen yavru köpeğe ilişkin Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da soruşturma başlatıldı.