Sanayi sitesindeki yangında 4 tekne zarar gördü!

Sanayi sitesindeki yangında 4 tekne zarar gördü!

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki sanayi sitesinde, karayolu kenarından geçen bir otomobilden atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturmasıyla başladığı sanılan yangında 4 polyester tekne yandı.

Koru Mahallesi Milas-Bodrum Karayolu'nda ilerleyen bir otomobilden atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturmasıyla başladığı sanılan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevler, yolun kenarındaki Koru Sanayi Sitesi'nin bahçesine yayıldı. Ardından sanayi sitesi içerisinde bulunan 40 yaşındaki Güven Balkan'ın işletmeciliğini yaptığı 'Happy Clean Chip' adlı polyester tekne yapım ve bakım atölyesine sıçradı. Sanayi sitesi esnafı tutuşan 4 polyester tekneye, yangın tüpleri ve bahçe hortumlarıyla müdahale etti. İhbar üzerine sanayi sitesine gelen Milas Belediyesi İtfaiye ekipleri çalışma başlattı. Jandarma ekipleri ise karayolunda güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Dört teknenin yandığı yangında, yaklaşık 70 bin liralık maddi zarar meydana geldi. Yangının kesin çıkış nedeninin araştırıldığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İşletme sahibi Güven Balkan, "Yol kenarındaki otlar birden tutuştu. Bir otomobilden sigara izmariti atıldığını tahmin ediyoruz. Yoksa yol kenarında başka yanıcı bir madde yok. Ardından alevler birden sanayinin içine girdi ve polyester tekneleri tutuşturdu. Esnaf olarak kısa zamanda müdahale ettik, ancak yine de 4 tekne yandı. 70 bin liralık zarar meydana geldi. Hava çok kuru ve sıcak. Bu tür olaylar tamamen ihmal sonucu" dedi.