Sarayın Bozkurtları’nda Bahçeli’yi yazdı

Sarayın Bozkurtları’nda Bahçeli’yi yazdı

Gazeteci yazar Sabahattin Önkibar, seçim sürecine giren Türkiye’de, MHP Lideri Bahçeli ve ülkücü harekete ilişkin anı, izlenim ve gözlemlerini anlattı. Bahçeli’nin başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı tekliflerini neden geri çevirdiğini, güven eksikliği olup olmadığını ve nasıl milletvekili seçildiğini yazan Önkibar’ın kitabı, bugün piyasaya çıktı.

Gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar son çalışması “Sarayın Bozkurtları”nda, seçim sürecine giren Türkiye’de ülkücü harekete ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dair anı, izlenim ve gözlemlerini aktardı.

12 Eylül öncesi ve sonrası ülkücüleri ile İstanbul ve Anadolu ülkücüleri arasındaki kıyaslamalar, kitabın en ilginç bölümleri arasında. Devlet Bahçeli’nin başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı tekliflerini neden geri çevirdiğini, güven eksikliği olup olmadığını, eleştiriler karşısındaki tepkilerini ve nasıl milletvekili seçildiğini de anlatan Önkibar, Bahçeli’nin bir zamanlar sert eleştiriler yönelttiği AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’la işbirliği dönemini de sorguluyor.

İYİ Parti ve Meral Akşener’in siyaset sahnesine çıkışıyla birlikte ülkücülerin yol ayrımına gitmesini de birinci ağızdan aktaran “Sarayın Bozkurtları”, bugün piyasaya çıktı.

Kitapta cevap aranan bazı sorular şöyle:

-Tayyip Erdoğan-Bahçeli kader birliğindeki sır

-AKP-MHP ittifakının perde arkası.

- İyi Parti-MHP ve BBP hangi konularda ayrışıyor?

-Bahçeli’ye yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık teklifleri.

Türkeş-Muhsin Yazıcıoğlu kavgasında bilinmeyenler?

-Türkeş MHP Genel merkezinde kimleri sorguladı?