Senatoya yeni tasarı: Türkiye - ABD arasında sular durulmuyor

Senatoya yeni tasarı: Türkiye - ABD arasında sular durulmuyor

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere yaptırım öneren tasarı kapsamında ‘Amerikalı rahip Andrew Brunson’un’ tutukluluk hali ortadan kalkıncaya kadar Türk yetkililere ABD’ye giriş yasağı konması ve mali yaptırım uygulanması isteniyor. F-35 savaş uçağı krizi ise masada duruyor.

YURT Ankara Gündemi’nde, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Başkanı, Cumhuriyetçi Parti Senatörü Roger Wicker’in, ABD kongresine sunduğu yeni tasarı gündeme getirilerek, tasarıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelere yaptırım önerildiği kaydedildi.

‘ABD-Türkiye ilişkileri’ başlığıyla kaleme alınan yazıda, tasarıda, dini özgürlükler, temel insan hakları ve özgürlüklere saygı gösterilmeyen ülkeler olarak tanım yapıldığı, özel olarak “izlenen ülkeler” listesine alınmasının istendiği belirtildi. YURT Ankara Gündemi’nde, şu görüşlere yer verildi:

“Adı geçen ülkeler Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan olarak belirtildi.

“Amerikalı rahip Andrew Brunson’un” tutukluluk hali ortadan kalkıncaya kadar Türk yetkililere ABD’ye giriş yasağı konması ve mali yaptırım uygulanması isteniyor.

Özgürlükleri hedef alan bu ülkelere karşı, AGİT hükümlerini yerine getirmeyen bu ülkelere yaptırım uygulanması hedefleniyor. Bu tasarı ABD kongresine sunuldu.

Bu ABD Başkanı Trump’un onayının alındığının bir göstergesi.

SULAR DURULMUYOR

Türkiye ile ABD arasında sular hiç durulmuyor.

F-35 savaş uçağı krizi ise masada duruyor.

21 Haziran teslim tarihi.

ABD, Türkiye seçimlerini yakından izliyor.

Hem CIA analistleri, hem de ABD Büyükelçiliği siyasi Müsteşarı, Başkanın güvenlik danışmanı John Bolton’a günlük rapor sunuyor.

Türkiye’nin hedefinde Çin ve Rusya ile işbirliği yaparak bir Avrasya hedefi olduğu sonucuna ulaşmışlar.

Otoyol ve köprüler, hatta yeni suyolu projesi bu planın parçası diyor.

ABD seçim analistleri…

Muhalefet ne diyor?

Tüm okurlarımıza iyi bayramlar diliyorum.”