Sibirya’dan iniyor... İstanbul sise teslim oldu!

Sibirya’dan iniyor... İstanbul sise teslim oldu!

Sıcak geçen kış Avrupa'yı etkileyecek soğuk hava dalgasıyla bölünecek, Avrupa'yı donduracak soğuklar son dakika verilerine göre Türkiye'yi de bir miktar etkileyecek.

Avrupa tetikte ve son dakika haberlerine göre özellikle Avrupa’nın kuzeyini etkisi altına alacak soğuk hava dalgasını bekliyor. Meteoroloji’nin verilerine göre Avrupa’daki soğuk hava dalgası Türkiye’yi de etkileyecek ancak soğuklar kar yağışına yetmeyecek. Doğu Anadolu’da ve Trakya’da yer yer kara dönüşecek yağışlar yerel olarak etkili olacak. Tüm yurdu yağmurlu ve soğuk günler bekliyor…

AVRUPA’DAKİ SOĞUK İSTANBUL’U VURACAK MI?

Avrupa’da yoğun şekilde hissedilecek olan Sibirya soğukları İstanbul’da havanın 5 derece kadar düşmesine neden olacak ancak bu soğuklar kar yağışına yetmeyecek. Yarından itibaren başlayacak olan yağmur günlerce sürecek, yeni haftanın ortasına doğru havalar adım adım ısınacak ancak 1 Mart’tan itibaren yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yapabilir. Meteoroloji’nin verileri ışığında en güncel hava durumu haberleri yine sozcu.com.tr’de okurlarla buluşacak.

SABAH SAATLERİNDE İSTANBUL SİSE TESLİM OLDU! BOĞAZ KAPANDI…

İstanbul Boğazı’nda yoğun sis nedeniyle gemi geçişleri çift yönlü olarak askıya alındı. İstanbul Boğazı'nda yoğun sisten kaynaklanan kısıtlı görüş yüzünden gemi geçişleri çift yönlü durduruldu. İstanbul Liman Başkanlığından yapılan açıklamada, “İstanbul Boğazı'nda yoğun sis nedeniyle görüşün yarım milin altına düşmesinden dolayı gemi geçişleri 23 Şubat tarihinde saat 04.00'te çift yönlü olarak askıya alınmıştır.” ifadesine yer verildi.

YAĞIŞLAR BUGÜN BAŞLIYOR

Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Antalya kıyıları, Muğla, Çorum, Amasya, Samsun, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle hafif yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.