Sıcaklara mola! Kuvvetli yağış uyarısı geldi!

Sıcaklara mola! Kuvvetli yağış uyarısı geldi!

İstanbullular bu sabah serin hava ile uyandı. Peki Edirne'yi ve Yalova'yı etkileyen yağışlar İstanbul'da ne zaman başlayacak ve ne kadar etkili olacak?

Sıcakların bezdirdiği birçok vatandaş tarafından hasretle beklenen serin hava bugün geldi. Trakya üzerinden giren yağışlı hava sıcaklıkları mevsim normallerine getirecek. Yaz sıcakları devam edecek olsa da aşırı sıcaklar biraz mola verecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Çorum ve Kütahya çevreleri ile Giresun, Rize ve Trabzon’un iç ve yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu’nun kıyı ilçeleri ve Sinop’un batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise, iç ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerine gerileyeceği, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Birçok şehir için kuvvetli yağış uyarısı geldi! 

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Kastamonu’nun kıyı ilçeleri ve Sinop’un batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul saatlik hava durumu

Meteoroloji’nin verilerine göre İstanbul’da yağış beklentisi bugün öğleden sonra üç civarına kadar sürecek. Akşam saatlerinden sonra ise İstanbul’da yağmur beklenmiyor.