Sınırdaki top seslerinin sebebi belli oldu

Sınırdaki top seslerinin sebebi belli oldu

Türkiye'nin de dahil olduğu İdlib’de ateşkesi koruma operasyonunun 2’nci gününde, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Oğulpınar Karakolu’ndan, İdlip kentine doğru Fırtına obüsleriyle 7 kez atış yapıldı.

Bugün saat 09.45 sıralarında Suriye sınırındaki karakoldan, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının ilerlediği İdlib’e doğru aralıklı olarak yapılan top atışları ile ÖSO’nun ilerleyişini kolaylaştırıldığı belirtildi.

Reyhanlı’ya gelip dün akşam Oğulpınar Karakolu’na geçen Türk askeri birlikleri ilçe merkezinde, ’En büyük asker bizim asker’ sloganı ile karşılandı. Suriye sınırında Türk askerinin aldığı geniş güvenlik önlemi devam ediyor. Sınırda hazır birlikler ve Leopar tanklarının da yer aldığı askeri araçlar da bulunuyor.

İdlip’in, Reyhanlı’ya karayolu ile 45, kuş uçuşu 38 kilometre uzaklıkta bulunduğu ifade edildi.

Bu sabah ateşlenen obüsler 40-45 kilometre uzağa atış yapabiliyor.

Hava savunma sistemi

Fırtına obüslerinin yanı sıra tanklar ve iş makineleri de sınırda konuşlandırılmış durumda. Bölgeye karşı taraftan gelebilecek roket, havan saldırılarına karşı hava savunma sistemi kuruldu.

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında, Hatay'a gelen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde askeri hareketlilik sürüyor.

Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen yaklaşık 30 araçlık zırhlı personel taşıyıcı ile obüs de sınır karakollarına sevk edildi.