Star yazarı, AKP'li eski başkanla mahkemelik: ‘Utanıp özür dileyeceğine…’

Star yazarı, AKP'li eski başkanla mahkemelik: ‘Utanıp özür dileyeceğine…’

Ersoy Dede, Erdoğan’ın talimatıyla görevinden ayrılan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş için “Bu eski belediye başkanı, milletin parasını Audi’ye yatırdığını yazdım diye bana ceza davası açmış. Hapse girmemi istiyor yani Ve dahası savcı da ‘Beyefendi ne yapıyorsunuz’ dememiş, açmış davayı” dedi.

Star yazarı Ersoy Dede, Düzce’nin eski belediye başkanı Mehmet Keleş’in araba sevdasını eleştirdiği için kendisine ceza davası açtığını belirterek, “Utanıp özür dileyeceğine dava açmış” dedi. Dede, davayı açan savcıya “Sayın Keleş’in Ekim 2017’de neden görevi bırakmak durumunda kaldığını biliyor mu?” sorusunu yöneltti.

‘CERAHAT PATLADI’

Dede, bugünkü yazısında, Düzce’nin, eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in, araba sevdasını eleştirmiştik burada.. Hatırlayın; “Bütün belediye başkanları Audi’ye binerken ben yanlarına Passat mı çekeyim” diye serzenişte bulunuyordu ya.. Millete hizmet makamı olan Belediye başkanlarının böyle bir tasarrufta bulunmasının doğru olmadığını yazdık. Sonra ne oldu? Sonra Düzce’de cerahat patladı” ifadelerini kullandı. Dede, şunları kaydetti:

“Evvela Başkan Keleş’in 9 akrabasını torpille belediyeye soktuğu ortaya çıktı. Amcası, teyze kızı, eşinin yeğenleri falan. Ardından damadı FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı.. Sonra da kendisi bizzat Başkan Erdoğan’ın talimatıyla belediye başkanlığından ayrıldı.. Şimdi bu eski belediye başkanı, milletin parasını Audi’ye yatırdığını yazdım diye bana ceza davası açmış.. Hapse girmemi istiyor yani..

‘SAVCIYA İKİ SORUM VAR’

Ve dahası bu adamın, ‘benim Audi almamı eleştiriyor, şuna bir dava açalım’ dediği savcı da, “Beyefendi ne yapıyorsunuz, hem milletin parasıyla (2016’nın rakamlarıyla) 650 bin TL’lik arabaya biniyorsunuz, hem de bunu eleştiren gazeteciye dava açıyorsunuz, insanın aklıyla alay eder gibi” dememiş, açmış davayı. Mehmet Keleş’e söyleyecek sözüm yok.

Mahkemede görüşeceğiz zaten. Fakat davayı açan savcıya iki sorum var;

1) Acaba suç duyurusunu kabul ettiği Keleş hakkında, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın masasında bulunan, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu raporundan haberdar mı?..

2) Sayın Keleş’in Ekim 2017’de neden görevi bırakmak durumunda kaldığını biliyor mu?..

Geri kalan diğer her şeyi de zaman gösterecek..”