Suudi sermayesi neyin peşinde: Boynu vurulan kişi...

Suudi sermayesi neyin peşinde: Boynu vurulan kişi...

Independent Türkçe ismiyle yayın yapan, Suudi sermayesine ait sitede yayımlanan çeviri, sosyal medyada dalga konusu oldu.

Yurt Haber Merkezi

Rus patron Alexander Lebedev'in sahibi olduğu, merkezi İngiltere'de bulunan Independent'ın Türkçe internet sitesi independentturkish.com, 15 Nisan'da yayına başlamıştı. Independent Türkçe'nin yayın hayatına başlaması sebebiyle bir basın açıklaması yapan SRMG Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman er-Ruveyti, Türkçe konuşan geniş bir kitleye ulaşmak istediklerini belirtmişti.

Independent Türkçe'nin tüm hakları Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia'ya yani Suudi sermayesine ait.

www.independentturkish.com'da dün ilginç bir çeviriye yer verildi. "Boynu vurulan bir kişinin beyni ne kadar süre bilinçli kalır" başlığıyla sitede yayınlanan, Lancaster Üniversitesi'nde görev yapan öğretim görevlisi Adam Taylor'a ait yazının çevirisinde, "İnsanlarda en ilkel fonksiyonları kontrol eden beyin kısımları bile kafatasında bulunur. İnsanlar başı kesilen Anne Boleyn'in konuşmaya çalışmasına inanmak isteyebilir ama bu muhtemelen uydurma bir hikaye" ifadeleri yer alıyor. 

Sitede yayınlanan çevirinin başlığı ise sosyal medyada dalga konusu oldu. Kullanıcılar Suudilerin Türkiye'de canice gerçekleştirdiği Cemal Kaşıkçı cinayetini hatırlattı.