Tekin, maganda kurbanı Çavuş'un mezarını ziyaret etti

Tekin, maganda kurbanı Çavuş'un mezarını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin gazeteci Bülent Çavuş’un oğlu Ahmet Emre Çavuş'un mezarını ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin İstanbul Sultangazi ilçesinde Gazi Mahallesinde 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç olan ve 2 Yıl 11 Gün tedavi gören Ağustos ayında vefat eden lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş’un mezarını ve ailesini ziyaret etti.

'ÜLKEMİZDE YÜZDE 85’İ RUHSATSIZ 25 MİLYON SİLAH VAR!'

Gürsel Tekin '' Türkiye’de en az yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere 25 milyon silah olduğunu belirten Bakan, Hükümete bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için çağrıda bulundu: “Daha geçtiğimiz ay 17 yaşındaki Helin Palandöken internetten bin 800 TL’ye alınan ruhsatsız bir silah ile katledildi. CHP’li vekiller olarak ‘bireysel silahlanmanın boyutunun araştırılması’ için verdiğimiz meclis araştırma önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi. Ben şimdi soruyorum. Eyy Başbakan; ülkemizde kadınların yüzde 40’ı ateşli silahlarla öldürülmekte ve ülkemizde en az yüzde 85’i ruhsatsız olmak üzere 25 milyon silah var. Bu noktada bireysel silahlanma ile ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Silahlanan bireylerin psikolojik açıdan şiddete eğilimli olup olmadığı veya herhangi bir psikolojik sorunu bulunup bulunmadığını araştırıyor musunuz?”

AHMET EMRE ÇAVUŞ KİMDİR?

26 Mayıs 1998 İstanbul  Sultangazi 75. Yıl Mahallesinde dünyaya geldi. İlk Orta eğitimini yaşadığı mahallede tamamladı. Lise eğitimine GOP Sağlık Meslek Lisesi'nde başladı. 11. sınıf öğrencisiyken 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç olan  Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü.  Bu zor tedaviyi başarıyla geçen genç daha sonra Şişli'de Ornöram Fizik Tedavi Merkezi'nde 1 yıl 5 ay fizik tedavi gördü Ara ara değişik hastanelerdekısa süreli tedaviler gören Ahmet Emre 21 Haziran 2017 günü ameliyat için tekrardan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki büyük ameliyat geçirdi. Ameliyatlar başarılı geçti. 13 Ağustos 2017 gece aniden fenalaşan Ahmet Emre sabah 06:20 vefat etti. Ahmet Emre 2 yıl 11 gün yaşamak için büyük mücadele verdi.