THY dev markalarla işbirliği yaptı!

THY dev markalarla işbirliği yaptı!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle THY ve Garanti Bankası ortak markalı Miles&Smiles Kredi Kartı'nın farklı sektördeki markalarla iş birliğine ilişkin tanıtımı gerçekleştirildi.


Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'nde, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Garanti Bankası CEO'su Fuat Erbil, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Ata Köseoğlu,  CarrefourSA CEO'su Hakan Ergin, Arçelik Türkiye CMO'su Mehmet Tüfekçi, Watsons Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, Enterprise Türkiye Yönetici Ortağı Özarslan Tangün ve Opet Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Güner'in katılımıyla yeni işbirliği  duyuruldu. 

Türkiye'nin önde gelen markalarıyla oluşturulan yeni mil kazandırma yapısının basın lansmanında konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, çift haneli büyüme rakamlarını yakaladıklarını belirterek  ve   6,5 yaşında olan dünyanın en genç filolarından birine sahip olduklarını sürekli büyüdüklerini bildirdi.

Havacılık sektörünün yüzde 5 büyüdüğünü ifade eden Aycı, "THY, çift hanelerle büyüdü, yüzde 15-16'lar mertebesinde büyüdü. Geçen yıla gelene kadar büyüme hikayesi böyle sürdü. Geçen yıl yaşadığımız zorluklara rağmen yine yolcu sayımızı yaklaşık 1,5 milyon artırmayı, geçen yıl bile başardık. Son çeyrekteki geri dönüşümüzle bir yıl içinde oluşan kayıpları sildik süpürdük." değerlendirmesini yaptı. Aidiyet bilinciyle çalışan THY ailesini tebrik eden Aycı, şirketin geri dönüşünün, Türk sivil havacılığın yeniden yükselişinin yeniden başladığını vurgulayarak, bunun sürdürülebilir olmasının önemine değindi.Ayçı, “Aycı, “ Bu yıl  çift haneli rakamlarla büyümeye başladık. Çift haneli büyüme başlamıştır hayırlı olsun. Şirketimizin geri dönüşü, Türk sivil havacılığının yeniden yükselişi başlamıştır.  Temennim bunun sürdürülebilir olmasıdır “   dedi. 

 Zor günlerin de yaşanabileceğine dikkati çeken Aycı, "Ama THY reklamında da söylediğimiz gibi 'Bir ülkenin, bir şirketin yolculuğu zorludur. Bu yolculukta fırtınalar vardır. Bu yolculukta bulutlar vardır. Yağmurlar vardır, şimşekler vardır, yıldırımlar vardır ama gün olur, zaman gelir el birliğiyle, kol kola yürek yüreğe, omuz omuza kalplere dokunarak, o yıldan çıktığımız gibi birlikte oluruz, birlikte aşarız, birlikte planlarız, birlikte gerçekleştiririz" diye konuştu.

Aycı, bu yolda paydaşlarla yürümeye ve güçlü markalarla yan yana olmaya ihtiyacı duyduklarını ifade ederek, iş birliklerin devam edeceğini kaydetti. Garanti Bankası CEO'su Fuat Erbil  ise Miles&Smiles kredi kartı sahiplerine son 6 yılda, 8 milyon yurt içi gidiş dönüş veya 3 milyona yakın yurt dışı gidiş dönüş bilete denk gelen, yaklaşık 60 milyar mil kazandırdıklarını belirterek  kazandırılan millerle, dünyanın çevresinde yaklaşık 400 bin kez tur atılmasını sağladıklarını kaydetti.

 2016'dan itibaren kapsamlı bir dönüşüm projesi geliştiren Miles&Smiles 2022'ye kadar üye sayısını ikiye katlamak ve bu büyümeye paralel olarak ortak markalı Miles&Smiles kredi kartı bazını genişletmeyi hedefliyor. Bu hedeflere ek olarak, 2016 senesinde Miles&Smiles üyelerinin kazandığı 1,4 milyonu aşkın ödül biletin, 2022 senesinde 3 milyonu aşması da bir diğer önemli hedef olarak öne çıkıyor.

Yeni işbirliğinin kart üyelerine getirdiği ayrıcalıkları ise THY'nin Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur açıkladı. 7 milyonu aşan üyesi bulunan Miles&Smiles üyelerine uçmanın yanı sıra otel konaklama, araç kiralama, sigorta, akaryakıt ve market alış verişi gibi günlük hayattaki harcamalar ile mil kazanma fırsatı sunuyor. Miles&Smiles, Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası ortak markalı Miles&Smiles Kredi Kartı ile CarrefourSA, Arçelik, Watsons, TeknoSA, Enterprise, Opet ve Beko'da yapacakları alışverişlerde harcadıkları her 1 TL'ye 2 mil; Rixos Otelleri'ndeki konaklamalarında ise 1 TL'ye 4 mil kazandırıyor.  

Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası'nın ortak markalı Miles&Smiles Kredi Kartı, 1 Ağustos öncesinde havayolu dışında yapılan harcamalarda 1TL'ye 0.1-0.75 aralığında mil kazancı sağlarken, 1 Ağustos itibariyle seçili program ortaklarında yapılan tüm harcamalarda 1TL'ye 2 mil kazandırıyor. Böylece Miles&Smiles Kredi Kartı sahipleri günlük harcamalarından hem daha fazla mil kazanacak hem de Miles&Smiles'ın ayrıcalıklarla dolu dünyasından daha fazla yararlanacaklar.