Tır sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki!

Tır sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki!

Kocaeli TEM otoyolunda kontrolden çıkarak karşı şeride geçip 4 araca çarparak, tatil için geldikleri Gaziantep'ten Almanya'ya dönen 6 kişilik Erdoğan ailesinin ölümüne yol açmaktan tutuklanan tır sürücüsü Ziver Aktaş'ın serbest bırakılmasına, ölenlerin yakınları tepki gösterdi.

TEM otoyolu Gebze Muallimköy mevkiinde geçen çarşamba günü meydana gelen kazada Ziver Aktaş yönetimindeki TIR, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkıp karşı şeride geçip, 4 araca çarparak durabildi. Kazada, tatil için geldikleri Gaziantep'ten Almanya'ya dönen Erdoğan ailesinin bulunduğu minibüs hurdaya döndü. Minibüs sürücüsü Adnan Erdoğan, eşi Fatma ile çocukları Müslüm, Melisa, Yusuf, Yakup Erdoğan olay yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın ardından yaralanan TIR sürücüsü Ziver Aktaş da hastanedeki tedavisinin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen Ziver Aktaş, perşembe günü tutuklandı, ancak itiraz üzerine adli kontrolle serbest bırakıldı.

6 kişilik ailenin ölümüne neden olan Ziver Aktaş'ın serbest bırakıldığı haberini alan Erdoğan ailesinin yakınları, duruma tepki gösterdi. Erdoğan ailesinin bulunduğu minibüsün önünde ilerleyen ve TIR'ın kazada kendi aracına da çarptığını söyleyen Halil Demir, Erdoğan ailesiyle birlikte yola çıktığını anlattı.

Adnan Erdoğan'ın yeğeni olan Halil Demir, TIR sürücüsü Ziver Aktaş'ın serbest bırakılmasına tepki göstererek, Aktaş'ın tekrar tutuklanmasını isteyerek şunları dedi:

"TIR şoförü yüksek hızla gelip, önce benim araca çarptı, sonra arkamdan gelen dayımın aracına çarptı ve araçtaki 6 kişiyi öldürdü. TIR sürücüsünü karakolda gördüm ve 6 kişiyi öldürdüğünü söyledim, o da bana 'Ne yapabilirim?' diyor. Biz serbest bırakılmasına itiraz ediyoruz, şikayetçiyiz. Biz bunun tekrar tutuklanmasını istiyoruz, hakimden de şikayetçiyiz. Bir aileyi yok etti, 6 kişiyi öldürdü, ama serbest kaldı. Böyle bir kanun nerede var. TIR sürücüsü suçlu, süratle üzerimize geldi. Avukat tuttuk, soruşturma başlatıldı, elimizden geleni yapıyoruz."