Torpilli büyükelçi Kavakçı'nın derdi hala CHP!

Torpilli büyükelçi Kavakçı'nın derdi hala CHP!

Torpilli olarak büyükelçiliğe atanmadan 20 gün önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Merve Kavakçı'nın CHP sıkıntısı bitmiyor!

Fazilet Partisi’nden 1999’da seçilen ilk türbanlı milletvekili Merve Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı'nda yaz dönemi kararnamesiyle Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi oldu. Kavakçı büyükelçi olarak atanması, ABD vatandaşı olması ve Nakşi Şeyhi Nazım Kıbrısi'nin önünde diz çökmüş fotoğrafı nedeniyle eleştirilmişti. 

CHP'den Merve Kavakçı tepkisi

Dışişleri'nin itibarı yıpratıldı.Kavakçı halen yazdığı Yeni Akit'teki köşesinden "imamların resmi nkikah kıyma eleştirilerine yanıt verdi. Merve Kavakçı büyükelçi olarak atamasının yapılmasına karşılık AKP’ye yakın Yeni Akit gazetesinde yazılarını hala sürdürüyor. Bugünkü yazısında ise CHP’yi hedef aldı. 

MHP yöneticisinden flaş Merve Kavakçı tweeti

Müftülerin resmi nikah kıyma kararı eleştirilerine yanıt verdi.İşte Merve Kavakçı'nın yandaş Yeni Akit'te yayımlanan “CHP İngiltere’de olsa ne yapacak?” başlıklı yazısından o bölüm;“CHP’nin İslam alerjisinde bir dönüm noktasına şahit olduğumuza dikkat çekmek isterim. ABD, İngiltere gibi batı ülkelerinde mevcut olan dini liderin, bir başka ifadeyle, mevzubahis din İslam ise, İslamı temsil eden imamın, nikah akdini yerine getirebilme yetkisi varken, benzer bir uygulamanın Türkiye’de benimsenecek olması CHP’yi çok rahatsız etmiştir. Yanlış anlaşılmasın, CHP ülkemizdeki kilisede papazın, sinagogdaki hahamın nikah kıymasına karşı çıkmıyor, bilakis onu alkışlıyor. CHP’li Kılıçdaroğlu Edirne’de CHP’li belediye başkanının himayesinde kilisede kıyılan nikaha katılıyor, şahitlik yapıyor. Ama konu müslüman olunca CHP özüne dönüyor, dişini gösteriyor.