Torun Abdülhamid’i valiler konsoloslar adeta 'resmi konuğu' olarak ağırlamaya başladı

Torun Abdülhamid’i valiler konsoloslar adeta 'resmi konuğu' olarak ağırlamaya başladı

Padişah Abdülhamit'in torunu olan Abdülhamid Osmanoğlu, devletin vali ve başkonsloslarının adeta ‘resmi konuğu’ olarak ağırlanmaya başladı.

Sivas Valiliği, Şehzade'nin ziyaretini resmi Twitter hesabında, 4 kare fotoğraf eşliğinde “Sultan II. Abdülhamid Han’ın torunu ve Türkiye’de doğan ilk şehzade olan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Valimiz Davut Gül’ü ziyaret etti” diye duyurdu. Torun Abdülhamid de kendisini ağırlayan Sivas Valisi Davut Gül'e, Twitter'da, “Bizleri resmî konutunda ağırlayan Sivas Valimiz Sayın Davut Gül beyefendiye göstermiş olduğu yakınlıktan ve misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadeleriyle teşekkür etti.

‘HANGİ SIFATLA ZİYARET ETTİ' TEPKİSİ

Ziyaret sosyal medyada paylaşılınca bazı vatandaşlar tarafından tepki mesajları aldı. Bir takipçi, “Hangi sıfatla ziyaret edildi Sayın Valim? İnşallah Şehzade olarak ağırlanmamıştır. Ben de Oğuz Kağan’ın torunuyum” diye yazarken, bir başka takipçi de, “Beyefendi rekortmen bir vergi mükellefi midir, başarılı bir sporcu mudur, bilim insanı mıdır ya da bir siyasi oluşumun/toplum grubunun temsilcisi midir? Vasfı tam olarak nedir anlayabilmiş değilim” diye yazdı.

BAŞKONSOLOSLAR DA AĞIRLADI

Yine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Paris Başkonsolusu Paris Başkonsolos Barış Tantekin, Bordeaux Başkonsolosu Mehmet Cem Kâhyaoğlu da son dönemde Şehzade Osmanoğlu'nu resmi makamlarında ağırlayan diğer isimler oldular. Torun Osmanoğlu bu ziyaretleri sosyal medya hesabında, fotoğraflar eşliğinde teşekkür ederek duyurdu. Osmanoğlu, bu ziyaretlerden birini, “Bizleri resmî konutunda ağırlayan Bordeaux Başkonsolosumuz Sayın Mehmet Cem Kâhyaoğlu'na göstermiş olduğu yakınlıktan ve misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum” mesajıyla paylaştı.

NÜKLEERE DESTEK ÇIKTI

Torun Osmanoğlu, Rusya'nın Türkiye'de inşa edeceği ve temeli geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından atılan nükleer santrale de destek çıktı. Torun Osmanoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız'a Türkiyemiz'in enerji darboğazından çıkarılması adına yaptığı nükleer santralimiz için teşekkür ediyorum” mesajı paylaştı.

Öte yandan Sivas'ı ziyaret çerçevesinde Cumhuriyet Üniversitesi de torun Abdülhamid'e “Dedem Abdülhamid” konulu konferans verdirdi.