TRT'de FETÖ skandalı: Kendisi firarda güftesi yayında

TRT'de FETÖ skandalı: Kendisi firarda güftesi yayında

TRT Diyanet kanalında 22 Haziran’da yayınlanan Tasavvuf Musikisi programında güftesi FETÖ elebaşı Gülen’e ait "Bulanlar hakkı buldu" isimli şarkı seslendirildi. Diyanet açıklama yaparken, personel görevden alındı.

TRT Diyanet kanalının 22 Haziran’daki yayınında saat 23.15’te ekrana gelen ‘Tasavvuf Musikisi’ programında, “Bulanlar hakkı buldu” isimli şarkı çalındı. Şarkının güftesinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e ait olduğu da ekranda altyazı ile ayrıca belirtildi.

Sosyal medyada olayla ilgili yapılan tartışmaların ardından Diyanet’ten açıklama geldi. Açıklamada, “2012 yılı arşivlerinde yer alan ‘Ahmet Hatipoğlu ile Tasavvuf Musikisi’ programının TRT Diyanet ekranında 22.06.2018 tarihinde yayınlandığı ve yayın esnasında bestesi Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi Ahmet Hatipoğlu’na ait olan bir eserin güftesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması elebaşı Fethullah Gülen’in isminin geçtiği fark edilmiştir. Gerekçesi her ne olursa olsun, böyle bir yanlışı tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle Başkanlığımız tarafından söz konusu programla ilgili ihmalde kasıt ihtimalinin bulunup bulunmadığını tespit etmek üzere derhal harekete geçilmiş, 23.06.2018 tarihinde yayından sorumlu personel hakkında idari soruşturma ivedilikle başlatılmıştır” denildi.

GÖREVİNE SON VERİLDİ

Açıklamada idari soruşturma neticesinde, ‘sorumluluğu tespit edilen personelin görevine son verildiği’ adli soruşturmanın da ayrıca devam ettiği belirtildi.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı ise konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“TRT Diyanet, yurttaşların parası ile finanse edilip TRT ile sözleşme yaparak yayın yapan bir televizyon kurumu. Amacı da halkı dini konularda bilgilendirmek. Söz konusu 22 Haziran tarihli kayda baktığımızda ise tablo oldukça vahim. Görünen o ki FETÖ Pensilvanya’da firarda, güftesi Diyanet’in kanalında. FETÖ ile mücadele edildiği söylenirken, neredeyse her gün operasyon düzenlenirken, nasıl oluyor da TRT Diyanet kanalında Fethullah Gülen’in güftesi yayınlanabiliyor. Hem de darbe girişiminin seneyi devriyesinde. Kimden güç alıp bu yayına cesaret ediyorlar?”