TSK tatbikat alanını genişletiyor...İki sınırda birden sıcak gelişmeler

TSK tatbikat alanını genişletiyor...İki sınırda birden sıcak gelişmeler

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Silopi ile Habur arasında bulunan alanda başlattığı tatbikatta, alan düne göre biraz daha genişletildi. Irak sınırında tanklarla gövde gösterisi yapan Türkiye, aynı saatlerde Suriye sınırına askeri yığınak yapmaya devam etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu ile ilgili tartışmalara, mesaj olarak değerlendirilen TSK'nın Irak sınırındaki tatbikatı devam ediyor. Irak sınırına 2 kilometre mesafedeki Habur Sınır Kapısı'ndaki TIR parkının hemen karşısındaki bulunan arazide dün başlatılan tatbikata M-60-T tankları, kısa menzilli hava sistemi olan stinger füze rampaları, anti tank zırhlı muharebe araçları, geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe araçları, 2 fırtına obüs topu, tank çekicileri, ilk yardım araçları gibi yaklaşık 100 askeri araç katılıyor.

Tatbikat alanında bugün iş makineleri, tatbikata katılan askeri araçlar için mevzi kazmaya devam etti. Tatbikata katılan tanklar ise bugün hazırlanan plana göre arazide manevra yaparak, belirli konumlara yerleşti. Askeri tatbikatın gerçekleştiği alanın çevresi ise Verimli Jandarma Karakolu'nda görevli askerler tarafından sıkı bir şekilde korunduğu gözlendi.

İki sınırda birden 

Türkiye'nin iki sınırında birden, yaklaşık 1000 kilometreyi bulan bir mesafede daha önce görülmemiş bir askeri hareketlilik var. Mesut Barzani'nin bağımsızlık referandumu kararı almasıyla Irak sınırında dev bir askeri tatbikat icra ediliyor. Namluların Kuzey Irak'a çevrildiği habur'daki tatbikatta, tanklar sahne alıyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki sınır kapısında gün boyu manevra yapılırken, zırhlı araçlarla bölgeye asker sevkiyatı gerçekleşiyor. Ayrıca, iş makineleriyle mevzi kazılıyor.

Aynı saatlerde sınırın batısında ise sınıra askeri yığınak yapılıyor. Geçen hafta ilan edilen anlaşmayla İdlib'e 500 gözlemci asker gönderecek Türkiye, Suriye sınırına asker ve zırhlı araç gönderiyor. Birinci Ordu birliklerinden sınıra çok sayıda tank, zırhlı araç ve top sevk edildi.

Son sevkiyat haberi, bu Sabah Kilis'ten geldi. Bazı illerden gönderilen askeri araçlar, sabah saatlerinde kente ulaştı. Konvoyda sekiz obüs yüklü tır ile zırhlı personel taşıyıcı araçların olduğu gözlendi.

Suriye sınırındaki asıl büyük hareketlilik Hatay'da. 10 araçlık askeri konvoy, Halep'in karşısında yer alan Reyhanlı ilçesine dün vardı. Konvoyda bir iş makinesi de bulunuyor.

Kırklareli Lüleburgaz'dan trenle nakledilen zırhlı araçlar da, dün İskenderun'a ulaştı. 30 vagona yüklenip gönderilen askeri araçlar, Reyhanlı ve Yayladağı'na konuşlandırılacak.

Anadolu Ajansı, ayrıca İskenderun limanına bir askeri geminin giriş yaptığını bildiriyor.

Irak'tan Akdeniz'e kadar olan terör koridorunu Fırat Kalkanı Harekâtı ile kesen Ankara, Rusya ve İran'la yaptığı anlaşmayla İdlib'e asker göndererek Suriye'de çok kritik bir adım atmış olacak.

Türkiye'nin ayrıca terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG kontrolündeki Afrin'e de bir askeri müdahale ihtimali bulunuyor.