Tüfekle rastgele ateş etti!

Tüfekle rastgele ateş etti!

54 yaşındaki Adalet Göçeri Sivas'ta iki gün önce apartmanın içinde tüfekle rastgele ateş etti, ardından kendini eve kitledi. Göçeri'nin evine 34 saat sonra özel harekat polisleri tarafından operasyon düzenlendi.

Etkisiz hale getirilip hastaneye kaldırılan Göçeri’nin evine kurduğu kamera sistemiyle, bilgisayardan dışarıyı izlediği ortaya çıktı. Olay, 2 gün önce Yenişehir Mahallesi 3’üncü Sokak üzerindeki Lider Apartmanı’nda meydana geldi. Apartmanın 8’inci katında tek başına oturan ve psikolojik rahatsızlığı bulunduğu öne sürülen emekle Adalet Göçeri, saat 19.00 sıralarında dairesinin giriş kapısında, karşı komşusu Namık İçeli’ye av tüfeğiyle rastgele ateş etti. Namık İçeli eşinin kendini itmesiyle olaydan yara almadan kurtuldu. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polisler, kendisini eve kilitleyen Adalet Göçeri’yi dışarı çıkmaya ikna edemeyince bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri ile özel harekat polisleri gönderildi. Zaman zaman evinin balkonunu çıkarak polislerle konuşan Göçeri, 34 saat boyunca kapısını açmadı.

Balkonundaki kameradan dışarıyı izliyordu

Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla bugün saat 05.00 sıralarında eve operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy’un yönettiği operasyonda özel harekat polisleri koçbaşı ile evin kapısını kırarak kadının uyuduğu sırada içeri girdi. Göçeli’nin evinde yapılan aramada, çok sayıda eşyaya rastlanırken, evinin balkonuna yerleştirdiği kamerayla dışarıda olanları bilgisayardan izlemesi de dikkat çekti. Yapılan aramalarda bulunan av tüfeğine ise el konuldu. Bu arada ilk müdahalesi evde yapıldıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen Göçeli’nin Tokat Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedaviye alınacağı öğrenildi.

“Psikolojisi bozuk”

Adalet Göçeri’nin komşusu İsmail Karagöz sabahın erken saatlerinde polislerin eve geldiğini ve kapıyı kırıp içeri girdiğini belirterek, “Polis ekipleri 2 gündür burada bekliyorlar. Kadın karşı komşusunun çocuklarına ateş açmış. Zaten önceden ‘ben çocuklarınızı öldüreceğim’ diye tehdit ediyormuş. Psikolojisi bozuk. Ateş açtıktan sonra evine kapandı. Polisler özel harekatçılar geldi. 2 gündür burada uğraşıyorlardı. Bugün sabah namazından sonra almışlar.” dedi.