Türk iş adamları yıl sonuna kadar Kuzey Osetya’yı ziyaret edecek

Türk iş adamları yıl sonuna kadar Kuzey Osetya’yı ziyaret edecek

Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti Geliştirme Ajansı, Kocaeli’nden girişimcilerin metalürji, et ve tekstil sanayi alanında iş yapmak için uygun yatırım sahalarını belirlemek üzere yıl sonuna kadar Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya’yı ziyaret edeceklerini açıkladı.

Ajansın basın dairesinin konuyla ilgili açıklamasında, “Cumhuriyetimizin bazı alanlarına yatırım yapmak istediklerini ifade eden Türk iş dünyası temsilcilerini yıl sonuna kadar bekliyoruz. Yatırım alanlarını metalürji, et ve tekstil sanayi olarak sıralayabiliriz. Kuzey Osetya’da yatırım imkanı sunan sahaları otomotiv, imalat sanayi, inşaat, gıda şirketleri de inceleyecek. 2 bin 500 girişimciyi birleştiren Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası’nın temsilcilerinin de gelmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.
Türk iş adamlarının Kuzey Osetya ziyaretinin, Türkiye’ye gelen Osetyalı heyetin Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası’nda bölgenin yatırım potansiyelini ortaya koyan bir tanıtım yapmasının sonucu olduğu belirtilen açıklamada, heyetin Ozka Lastik, Pensa PVC, Kartonsan ve benzeri diğer Türk şirketlerini ziyaret ettiği vurgulandı.

Açıklama metninde, “Türk ortaklarımızı ağırlamaya hazırız. Geliştirme ajansı, bölge yönetimleriyle birlikte çok titiz bir çalışma gerçekleştirdi ve yatırımcılara istendiği zaman gösterebileceğimiz 56 yatırım sahasını bir veri bankasında birleştirdi. Vergi avantajları, düşük kredi faizi, yatırım sahalarıyla ilgili işlemlerde yardım ve devlet makamları düzeyinde destek, şimdiden garanti edebileceğimiz öncelikler” dendi.