Türkiye'nin gündemindeki çiftçiden flaş sözler

Türkiye'nin gündemindeki çiftçiden flaş sözler

İsyanıyla bir anda Türkiye gündeminin zirvesine oturan pancar üreticisi Nihat Babaözlü "İnsanları kandırıyorlar, herkesi kendileri gibi sanıyorlar. Kendi yalanlarına ayak uydurmamızı bekliyorlar" dedi.

Ankara’da düzenlenen “Milli Değer Milli Gelecek Şeker Zirvesi”nde hükümetin şeker fabrikalarının özelleştirme kararı masaya yatırıldı.

Birçok siyasetçinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantıya damga vuran konuşmayı ise şeker pancarı üreticisi Nihat Babaözlü yaptı.

“KÖYLÜYÜM BEN, HİÇBİR YERE BAĞLI DEĞİLİM”

2 dakikalık konuşmasının ardından toplantı sonuna kadar ayakta alkışlanan ve “Gözümüz gibi baktığımız bebelerimizin zehirlenip kanser olduğunu göreceksiniz. Bunun sonu buraya gidiyor” diyerek kendisini dinleyenleri ağlatan Nihat Babaözlü “Ben sadece köylüyüm. Hiç kimseye, hiçbir kuruluşa bağlı değilim. Orada söylediklerim de benim değil, Türkiye’nin dertleri” dedi.

“KENDİ YALANLARINA AYAK UYDURMAMIZI BEKLİYORLAR”

Konuşma videosu internette kısa sürede izlenme rekorları kıran ve Türkiye’nin gündemine oturan Babaözlü, Sözcü gazetesinden Kubilay Aydın’ın sorularını yanıtladı. 3 üniversite okuyan Babaözlü, ODTÜ Fizik Mühendisliği ve Gazi Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünü yarıda bıraktıktan sonra Hacettepe İktisat bölümünden mezun olmuş. Hayatına çiftçi olarak devam eden Babaözlü, özelleştirmeyle ilgili isyanını sürdürerek “Maalesef zor günler yaşıyoruz. Biz Müslüman bir toplumuz. Müslüman, komşusu açken tok yatıp uyuyamaz. Ama bunlar, ‘Ben rahatım gerisi ne olursa olsun’ diyor… İnsanları kandırıyorlar, herkesi kendileri gibi sanıyorlar. Kendi yalanlarına ayak uydurmamızı bekliyorlar. Fakat herkesin mayası bunu götürmez. Hepimizi günlük hayatı kurtarmanın derdine düşürdüler. Hiçbir şeyi görmüyoruz, sormuyoruz” diye konuştu.