Türkiye yağışa teslim oldu

Türkiye yağışa teslim oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrasında yurtta yağışlar gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı.

Hafta sonu yaklaşırken kuzeybatı kesimlerinden başlayarak ülkemizin büyük bir bölümünün Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine etkisine girdi. Hava sıcaklıkları aniden düştü, yurdun birçok yerinden yağmur haberleri gelmeye başladı.

KAR BİLE YAĞACAK!

Meteoroloji’nin yayınladığı tahminlere göre Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli, ve Sakarya ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca yağışın Batı Karadeniz'in 1400 m üzeri yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde de olacağı tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ YURDU TERK EDİYOR

Yurdumuzun iç ve güney kesimlerinde mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu bölgelerde yağışlı sistem ile birlikte 6-12 derece azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 22 Nisan Pazar gününden itibaren tekrar yükselmesi bekleniyor.

GÜNÜN TAHMİNLERİ

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Kütahya, Afyon, G. Antep, Adıyaman, Kilis, Batman ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri, Iğdır, Ağrı, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.