Ünlü içecek markasının fabrikasında idrarını yaptı

Ünlü içecek markasının fabrikasında idrarını yaptı

İngiltere'nin Milton Keynes şehrinde birçok içecek markasına şişe ve paketleme hizmeti sunan Ball Corporation'da rezalet yaşandı. Şirkette çalışan bir işçi dünyaca ünlü gazlı içecek ürünlerinin paketlendiği bölüme idrarını yaptı.

Uluslararası basında sık sık gündeme gelen konulardan biri gazlı ve alkollü içeceklerin şişelerinde mikrop, zehir veya zararlı bakteriler bulunduğuna dair araştırmalardır. Bunlardan bir benzeri iğrenç bir şekilde karşımıza çıktı. İngiltere’nin Milton Keynes kentinde şişe, şişeleme ve paketleme hizmetleri sunan Ball Corporation’da bir hijyen skandalı yaşandı.

Önceki gün şirkette dönemsel işçi olarak çalışan 40’lı yaşlarındaki bir adam, dünyaca ünlü kola markasının kutularının üretildiği bir kazana idrarını yaptı. Olayın ortaya çıkmasından sonra ismi açıklanmayan adam işten atılırken yetkililer, “Birkaç aydır bizimle çalışıyordu. Skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte yollarımızı ayırdık” açıklamasını yaptı.

Öte yandan yerel basına konuşan bazı kaynaklar, “Bu sadece iğrenç değil ciddi hijyen riski oluşturuyor. Kim içeceğinde idrar olmasını ister ki? Bu kabul edilemez bir davranış. Biz de neden böyle yaptığını anlamadık. Burada isteyen istediği zaman tuvalete gidebilir” ifadesini kullandı.

Birçok büyük markanın şişeleme ve dolum süreçlerine dahil olan Ball Corporation sözcüsü, “Yaşanan olayın hiçbir hijyen sürecine dahil olmadığını ve herhangi bir sağlık sorunu oluşturmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. İdrardan etkilenen tek bir nokta var ve o da üretim bandında değil” yorumunu yaptı.

Dünyanın farklı noktalarında farklı şirketlere ait şişe ve paketleme fabrikalarında yılda içecek firmaları için yaklaşık 8 milyar boş alüminyum ve teneke kutu yapılıyor.