Vatan Partisi 15 Temmuz afişlerini yargıya taşıyacak!

Vatan Partisi 15 Temmuz afişlerini yargıya taşıyacak!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Isparta Kültür Sarayı’nda verdiği “FETÖ darbesi ve Türkiye’nin çözümü” konulu konferansta, "“FETÖ’ye karşı mücadele bizim Atatürk cumhuriyetini koruma, geliştirme mücadelesidir. Şimdi bulunduğumuz koşullarda o mücadele hem iç hem dış cephede devam ediyor” dedi.

Yaklaşık 100 kişilik gruba hitap eden Perinçek, FETÖ’nün herhangi bir cemaat değil ABD’nin gladyosu olduğunu savundu.  Perinçek, şunları söyledi:

"ABD, NATO ülkelerinin içine böyle bir örgütlenme yerleştirerek o ülkeleri kontrol ediyor. Aslında gladyo ABD’nin müttefik ülkelerini kontrol etme aygıtıdır. En sonunda gördük. 15 Temmuz gecesi Türkiye’de özellikle İstanbul ve Ankara’da ABD ile Türkiye arasında bir savaşa sahne oldu. Evet, bu bir savaştı. Bir şehir savaşı oldu. 2016 yılının 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milleti, ordunun içindeki ABD’nin silahlı gücünü ezdi. Aslında ABD- Türkiye savaşının en doruk en sıcak noktasıdır bu savaş. Ve hala devam ediyor. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin önü açıldı ve Türk ordusu Suriye sınırındaki ABD- İsrail koridoruna girdi. Orada mücadele hala devam ediyor.”

FETÖ’ye karşı mücadeleyi tarihi derinliği içinde çok iyi anlamak gerektiğine işaret eden Perinçek, "FETÖ’ye karşı mücadelenin 3 cephesi var. Birincisi yurtta barış, ikincisi vatan bütünlüğü, üçüncüsü de Cumhuriyet cephesidir. O nedenle FETÖ’ye karşı mücadele bizim Atatürk cumhuriyetini koruma, geliştirme mücadelesidir. Şimdi bulunduğumuz koşullarda o mücadele hem iç hem dış cephede devam ediyor” diye konuştu.