Vergi dairesinden resmi soygun

Vergi dairesinden resmi soygun

Yalova Vergi Dairesi, İstanbul'da ikamet eden müteahhit Ali Atasever'in 1993-95 yılları arasında Yalova'da inşaat yaptığı gerekçesiyle, bütün hesaplarını bloke ettirdi.

Müteahhit Ali Atasever'in yapmadığı inşaatlar yüzünden başı belaya girdi. 1993-95 yılları arasında Bahçeşehir Nurol Holding'te çalışan Atasever'in adına aynı tarihte Yalova'da inşaat yaptığı gerekçesiyle yüklü miktarda vergi borcu çıkarıldı. 2017 yılında Yalova Vergi Dairesi'nin hesaplarına bloke koymasıyla durumu öğrenen Atasever, bütün uğraşlarına rağmen blokeyi kaldıramadı. İlgili tarihlerde İstanbul'da çalıştığını, Yalova'da herhangi bir inşaat yapmadığını ispat etmesine rağmen sorunu çözemeyen Atasever çareyi savcılığa şikayette buldu.

HİÇBİR CEVAP ALAMADIM

Yalova Vergi Dairesi tarafından mağdur edildiğini dile getiren Ali Atasever, "Olmayan borcumu yapılandırmaya çalışıyorlar. Yalova'ya gidip ilgili kişilerle görüştüm. Hangi mahallede, hangi inşaatı yaptığımı, bu inşaatın ruhsatının kime ait olduğunu, kimleri çalıştırdığımı öğrenmeye çalıştım. Fakat hiçbir cevap alamadım. Çünkü o tarihlerde İstanbul'da çalışıyor ve ikamet ediyordum" dedi. Bugüne kadar bütün kurumlara başvurduğunu fakat netice elde edemediğini belirten Atasever, "İmzamın taklit edildiğini düşünüyorum. Suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

FOTOKOPİYİ BİLE VERMEDİLER

Yalova Vergi Dairesi'nin kendisine büyük bir iftira attığını ve haksız yere hesaplarına bloke koydurduğunu ifade eden Atasever, "Hakkımda hazırlanmış dosyanın fotokopisini bile bana vermiyorlar. Bu durumu Yalova Defterdarlığı'na ilettim. Defterdarlığın baskısıyla dosyamıza ulaşabildik. Gönderdikleri belgelerde doğum tarihimin bile yanlış yazıldığını gördüm" açıklamasını yaptı. Kendisine bu lekeyi sürenlerden hesaplaşmadan ölmek istemediğni dile getiren Atasever, "İnşaat yaptığım gerekçesiyle bana vergi borcu çıkarmışlar ama hangi inşaatı yaptığım hususunda hiçbir bilgileri yok" dedi.

HERKESE REZİL OLDUM

Eşine, çocuklarına ve akrabalarına rezil olduğunu belirten Ali Atasever, "Yüzde yüz haklı olmama rağmen böyle bir rezillik yaşadım. Hala da yaşamaya devam ediyorum. Bundan dolayı birçok hastalığa yaklalandım. Bugüne kadar, Yalova Valiliği'ne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, Adalet Bakanlığı'na, Gelir İdaresi Başkanlığı'na, Yalova Belediye Başkanlığı'na ve Başbakanlığa başvuruda bulundum. Fakat bir netice elde edemedim" diye dert yandı. Bu işin peşini bırakmayacağını ve yanlışı olanlardan hesap soracağını kaydeden Atasever, "Gerekirse Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a kadar gideceğim. Kapısında yatacağım. Mağduriyetimi dile getireceğim" ifadelerini kullandı.