Yağışlı günlere dikkat! Meteoroloji’nin hava durumu tahminleri

Yağışlı günlere dikkat! Meteoroloji’nin hava durumu tahminleri

Kurak geçen kışın ardından yağışlı havalar baharla birlikte geldi. Meteoroloji'nin son tahminleri ve uyarılarına göre gelecek haftanın ortasına kadar yağışlı hava kendini gösterecek birçok şehirden yağmur haberleri gelecek. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyredecek. İşte en son hava durumu tahminleri...

Bahar ayları yağmurla geldi, yağışlı hava dalgası Türkiye’yi etkiliyor. Son hava durumu tahminlerine göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Adana, Mersin, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Aydın, Muğla ve Bolu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI: KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Meteoroloji’nin tahminlerine göre hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’nin yağış uyarısı şu şekilde: Yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Aydın, Muğla ve Bolu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.