Yedikule Bostanlarına 'açık otopark' yapımı vatandaşı isyan ettirdi

Yedikule Bostanlarına 'açık otopark' yapımı vatandaşı isyan ettirdi

Son bostanlardan olan Yedikule Bostanlarına 'açık otopark' yapımı vatandaşı isyan ettirdi. Yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya kalan tarihi bostan için vatandaş yıllardır savaş veriyor.

Tarihi Yedikule Bostanları’nın yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya olmasına direnen vatandaş şimdi de açık otopark yapımına karşı direniyor. Bostanlık alanda başlayan inşaat çalışması vatandaşı isyan ettirdi.

Günümüze ulaşan son bostanlardan biri olan tarihi Yedikule Bostanları'nda şimdilerde açık otopark inşaatı sürüyor. Yapılaşmaya açılmak istenmesi nedeniyle birçok protestoya sahne olan Yedikule Bostanları için hazırlanan rehabilitasyon projesi geçtiğimiz şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanmıştı.

“Kentsel Tarım Parkı” olmasına karar verilen ve dünya miras listesinde yer alan Yedikule Bostanları planlara; parklar ve dinlenme alanları, yönetim merkezleri, açık otoparklar, yaya meydanları ve sosyal ve kültürel tesis alanları olarak işlenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Fatih'in bazı noktalarına “Yedikule açık otoparkımız yakında hizmetinizde” pankartları asılmıştı. Bostanda başlatılan açık otopark çalışmaları nedeniyle vatandaş çalışmaları protesto etti.