‘YSK’dan İyi Parti’ye: Twiste gel daveti'

‘YSK’dan İyi Parti’ye: Twiste gel daveti'

YSK’nın, İYİ Parti’nin il ve ilçe kongrelerini yapmadığını gerekçesiyle seçmen kütükleri talebini reddettiğine dair kararı yayınlandı. İki cephe arasındaki tartışma büyürken, YSK’nın ‘İyi Parti’yi twiste davet ettiği, yani büyüklerimiz böyle buyurdu demek istediği’ aktarıldı.

İYİ Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) seçmen kütüklerini istemesi ve ret cevabı almasıyla başlayan tartışma büyüyor. YSK, İYİ Parti’nin il ve ilçe kongrelerini yapmadığını gerekçesiyle talebi reddettiğine dair kararı yayınlanırken, Meral Akşener, “Yeni içtihat mı getiriyorsun? Aklından bile geçirme” açıklaması yaptı.

Söz konusu gelişmeleri ‘İyi Parti Twiste gel’ başlığıyla köşesine alan Yurt yazarı İsmet Orhan, suya, sabuna dokunmadığını öne sürdüğü İyi Parti için “Ak partinin akına ak, Karasına kara demekle gününü gün ediyor. Halk danslarıyla çıktığı yolda, twist dansı davetine gönlünde yer vereceğinin gülümsemesiyle yetinir gibi” yorumu yaptı. Orhan, şunları yazdı:

“Altmışlı yılların başında büyüklerin nefret ettiği, gençlerin bayıldığı dans türüydü twist. Hatta abudik gubidik twiste gel diye göndermeler bile yapılırdı.

Alçak mı? Yüksek mi? Bilinmez ama! Yüksek Seçim Kurulu, İyi partiyi twiste davet etti...

Yani Büyüklerimiz böyle buyurdu demek istedi...

İyi Parti kırk bir ilde hazırlandık dediyse de, Yüksek Seçim Kurulu, Kırk bir kere maşallah demekten öteye gidemeyeceğinin işaretini verdi...

Hoş iyi parti de, İyi mi? Kötü mü? Orası da muamma...

Akıllara kötü şeyler gelmiyor değil... Ne Reza'dan Ne de Man adasından bahsediyor... Ne suya, Ne de sabuna dokunuyor... Ak partinin akına ak, Karasına kara demekle gününü gün ediyor...

Halk danslarıyla çıktığı yolda, Twist dansı davetine gönlünde yer vereceğinin gülümsemesiyle yetinir gibi...

Sanki birileriyle anlaşmış!

Bahçeli'yi külliyeye mecbur kılmak, CHP'den oy devşirmek, Asli göreviymiş gibi...

YSK'nın twist dansı davetine, Halk danslarıyla rest çekmekten korkar gibi...

Gibi'lerle doğacağına, Hiç doğmasaydı daha İYİ olmaz mıydı?”