Yurt'a yörük ödülü

Yurt'a yörük ödülü

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ve Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, Kepez ve Döşemealtı Belediyeleri’nin katkılarıyla bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Antalya Yörük Türkmen Çalıştayı başladı.

Başkan Ümit Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Antalya Vali vekili Nurettin Ateş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, İstanbul Eski Milletvekili Metin Işık, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile gazete temsilcileri katıldı. Çalıştay kapsamında 3. Uluslararası Türkiye Medya Ödülleri de sahiplerine takdim edildi. Çalıştayda ödüle layık görülen Yurt Gazetesi’nin ödülünü İstanbul Eski Milletvekili Metin Işık, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın elinden aldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bir selam mesajı gönderdiği çalıştayın katılımcıları arasında Hatay’ın Hassa ilçesinde, sınırın sıfır noktasında, Yörük çadırında hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ve Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiren askerlere kestiği kurbanla Türkiye’nin takdirini toplayan 65 yaşındaki Yörük anası Döndü Deveci de yer aldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Başkan Uysal, Türklerin Ortaasya’dan Anadolu’ya uzanan o uzun göç yıllarında hem biyolojik hem de kültürel olarak dönem dönem zulme uğradığını söyledi. Birlik mesajı veren Başkan Uysal “Hiçbir zaman devlet kültüründen birlik, beraberlik ve kamu yararından ödün vermedik. Ve gün geldi, ‘Anadolu’da yaşayan 72 milletle tasada, kederde birleşeceğiz. Bir kültürde, bir ülkenin kaderinde birleşeceğiz. Büyük bir milletimiz, daha da büyük bir millet olacağız”dedi. Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ise konar-göçer hayatın son temsilcileri olan Yörükler ve Türkmenlerin bu kültürünün devamının sağlanması gerektiğini söyledi. AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Başkan Uysal’ın Yörük Türkmen Çalıştayı’na bu düzeyde sahip çıkmasından etkilendiğini belirterek, “Başka yerel yöneticiler de bu önemli iş için aynı ihtimamı umarım, gösterirler” dedi. Antalya Vali Vekili Ateş ise “Yörük Türkmen kültürünü yarınlara taşımak ve binlerce yıl yaşatmak gerekir” diye konuştu. Aynı zamanda Antalya Yörükler Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 25’inci kuruluş yıl dönümü kutlamasının da gerçekleştirildiği gecede, dernek tarafından 3. Uluslararası Türkiye Medya Ödülleri de sahiplerine takdim edildi. Yörük Gecesi, konuklara ikram edilen keşkek yemeğinin ardından Uğur Önür’ün konseriyle sona erdi.

Metin Işık: Yurt Gazetesi
Şenol Kazancı: Anadolu Ajansı Genel Müdürü

Hande Fırat: Hürriyet Ankara Temsilcisi

Talat Atilla: Turktime Yönetim Kurulu Başkanı

Sedat Bozkurt: FOX TV Ankara Temsilcisi

Mustafa Çelik: Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı

Bülent Erandaç: Takvim Gazetesi Yazarı

Rıza Zelyut: Aydınlık Gazetesi Yazarı

Ercan Gürses: Reuters Muhabiri

Fatin Dağıstanlı: Akit TV Anakara Temsilcisi

Salih Uçar: Doğan Haber Ajansı

Cafer Eser: İhlas Haber Ajansı

Fatih Atik: ATV Haber Müdürü