YURT’ta bir güçlü kalem daha…

YURT’ta bir güçlü kalem daha…

YURT yazarlar ailesine katılan Ekonomist ve 24. Dönem CHP Milletvekili Müslim Sarı, ilk yazısını, ‘Dövizde Godot’yu beklerken’ başlığıyla kaleme aldı. Sarı, “Döviz kuru yükselir ve Türkiye hızla bir krize doğru sürüklenirken başta Hükümet olmak üzere yetkili makamların tutumu, tıpkı Godot’yu bekleyen oyun karakterlerinin ruh hali gibidir” dedi.

Merkez Bankasında görev yaptıktan sonra bir dönem CHP İstanbul Milletvekili olan Ekonomist Müslim Sarı, YURT yazarlar ailesine katıldı.

İlk yazısını bugün ‘Dövizde Godot’yu beklerken’ başlığıyla kaleme alan Sarı, hükümetin durumunu, Samuel Beckett’in sonu gelmeyen ve anlamsız bekleyiş halini anlattığı ünlü tiyatro oyununa benzetti.

Sarı, “Vaktinde yapılmayan müdahalelerin hepimize çıkacak olan acı faturası ne olacak? Sadece birkaç örnek vereyim; reel sektör firmalarının şu an 222 milyar dolar döviz pozisyon açığı var. Bu ne demek biliyor musunuz? Dolar 4 liradan 5 liraya çıktığında ve orada bir müddet kaldığında bu firmalar 55 milyar dolar zarar yazacak demek. Yani sonbahardan itibaren şirket iflasları kapıda demek. Bu yüzde 25 değer kaybı en az 4 puan enflasyon demek” ifadelerine yer verdi.

Müslim Sarı, “Türkiye hızla bir krize doğru sürüklenirken başta Hükümet olmak üzere yetkili makamların tutumu tıpkı Godot’yu bekleyen oyun karakterlerinin ruh hali gibidir; boşunalık, anlamsızlık, hiçlik, amaçsızlık, çaresizlik ve bitmişlik…” dedi.