Muppet Show!

Başbakanlık makamını işgal eden ve nihayet Çankaya’yı işgal etmeye hazırlanan zatı muhterem, ‘sanat camiası’ ve ‘popüler simalar’ ile bir araya gelmeye özel önem veriyor. Geçen gece, yanına olmayan Filistin Devleti'nin Başkanı Mahmud Abbas’ı da alarak, bir sürü ‘sanat’ zerzevatı ve magazin suratının yer aldığı milyonluk bir iftara katıldı.

Tabii yine fotoğraflar... Fotoğraflar...

‘Aile fotoğrafı’ gibi olanına bakınca, hani bir de Emine Hanım’a yandan bindirmiş bir Nur Yerlitaş fenomenini dikkate alırsak, insanın aklına derhal ‘Muppet Show’ geliyor.

Ne olacak? Türkiye siyasetinin seviyesi, o ‘cemiyet’in ortalama seviyesi kadardır işte...

Hepsi sırıtıyor. İçten içe Filistin’de katledilen çocuklar için üzülüyorlarmış. Öyle diyorlar.

Yiyerek üzülüyorlar.

Yiyorlar... Pek çoğu, kahvaltı ve öğle yemeği üzerine iftar cilası çekiyor...

***

‘Safiye ile Faik’in yerini almış ‘Sevim ile Orhan’ın boyalı kafaları arasından bir başka kafa Başbakanlık makamını işgal eden zata doğru uzanıyor. Yavuz Bingöl, insanın gördüğünde yüzünü kızartan bir surat ifadesiyle yanaşıyor ‘iktidar’a.

‘Muktedir’e sürtünmenin derin hazzı...

Ankara’da bir barda, sahneye davet edildiği sıra, biraz nazlanarak bağlamayı eline alışını, sahnede “Ben bir devrimci olarak...” diye lafa girişini falan hatırlıyorum. “Hele devrim, gele devrim” gibi tuhaf bir parçayla hafızalarımızda yer etmiş ‘Şahsenem Bacı’nın çelişkiler yumağı oğlu...

‘Muppet Show’u ne de güzel tamamlıyor...

***

Twitter denen 21. Yüzyıl fenomeni üzerinden açıklama yapıyor Yavuz Bingöl. “Filistin Devlet Başkanı oradaydı” diyor, “Onunla yan yana durarak protestomuzu yaptık İsrail için.”

Bak, burnundan da kıl aldırmıyor. Muktedire sürtünürken bile araya sol bir salça sürme derdinde. İsrail’i protesto ediyor. İftar yemeğinde ‘suni denge’yi bozuyor Yavuz...

***

Yahu bu ‘Muppet Show’ manzarasına daha ne diyeyim ben?!

Başbakanlık makamını işgal eden zat almış bir yanına ‘Şeytan’ lakaplı Rıdvan’ı, diğer tarafta da üçüncü sınıf saç çıkartıcı reklamlarının yıldızı Tanju Çolak var, içten içe Filistin’e üzülürken, kahkaha dolu pozlar veriyorlar kameralara. Peki bu Rıdvan ile Tanju, dört sene evvel ‘Telekulak’ davasında kafa kafaya gelmemişler miydi?

Nasıl olmuştu hadise?

İddialara göre, evli spor insanı Rıdvan, bir yandan sevgilisini kıskanmakta ve Tanju Çolak da dahil sevgilisiyle temas halindeki birçok kişinin telefonunu bir çeteye dinletmekteydi... Tanju, alışılanın aksine, ‘mağdur’ sıfatıyla gidip Emniyet’e ifade bile vermişti.

Şimdi odasından ‘böcek’ toplatan ve para sıfırlama ‘tape’leri ile hepimizin gönüllerini bi’hoş eden Başbakan sıfatlı zatın iki tarafına geçmişler, makaraları koyveriyorlar. Bilmem, belki de iftar münasebetiyle araya Bakara da sıkıştırmışlardır. Artık orasını Egemen Bey’den öğreneceğiz...

***

İftarın en ciddi insanı Bülen Ersoy Hanımefendi, şen şakrak ve neden orada olduğunu bile bilmeyen Zeki Alasya, Nur Yerlitaş, diyalog âşığı Yavuz Bingöl, Rıdvan, Tanju, Acun...

Aradan Bülent Serttaş kafayı uzatıyor falan...

Cümbüşe bakın!..

Hayır, bu yazıyı yazacağım diye fotoğraflara göz gezdirirken sinirlerim bozuldu. Hakikaten insan bu toplama fazla maruz kalınca gidip bir duşa girme ihtiyacı hissediyor.

Düşünsenize, bir de hepsi birden Çankaya’ya çıkmış...

Maazallah...

Koskoca memleket Muppet Show’a benziyormuş yavaş yavaş...

Önceki ve Sonraki Yazılar