Yabandomuzları ve AKP iktidarı

Hüseyin Avni Paşa Köşkü yakıldı. Ve tabii ki şaşırmadık....

Koskoca koru, o korunun içindeki eşsiz köşk, bundan bir süre önce milletin orasına burasına ‘koyma’ meraklısı ‘işadamı’na ‘0’ liraya verilmişti.

Gelir geçerdim kıyısından. Önce jiletli tellerle çevirdiler etrafını. Sonra sağına soluna ‘Özel mülktür, girilmez’ yazıları astılar. İşte o zaman anladım, bu koruda bir şeyler olacağını. Orayı da bitirmeye niyetlenmişlerdi.

Çamlıca tepelerindeki ormanları nasıl yok ettilerse, ormanlık arazileri yağmalayıp nasıl villalar diktilerse, o güzelim koruyu da ortadan kaldırmanın yollarına bakıyorlardı.

Fazla zaman geçmedi, şimdi neler olduğunu anlıyoruz hep beraber...

***

Mevcut iktidar döneminde yaşanan doğal yıkım inanılmaz boyutlara ulaştı. Sadece yıkım değil; halkın ortak değeri, ortak malı olan ormanlar, akarsular yağmalanıyor hızla.

Şirketler geliyor, dereleri çeviriyor ve bizim suyumuzu bize parayla satıyorlar.

Şimdi ormanları çevirmeye başladılar. Çimentocuların, taş ve mermer ocaklarının mahvettiği ormanlar, artık şirket malı olacak.

Köylülerin elinden meraları alıyorlar.

Yıkım en ücra köşelere yayılacak...

***

Ağaoğlu şimdi piyasadan çekildi. Ormanda at koşturarak hava attığı reklam olmasaydı, ruhumuz duymadan koskoca ormanı çevirmiş, paraları sayıyor olacaktı.

Ama konu sadece o değil.

İstanbul’un kuzeyindeki tüm ormanlar talan ediliyor. Üçüncü köprü ve yeni havaalanı projesiyle beraber, sadece havaalanı bölgesindeki 70 kadar irili ufaklı göl kurutuluyor. Çevrelerindeki doğal yaşam yok ediliyor. Milyonlarca ağacı katlederek yol açıyorlar. Yolun çevresindeki ormanlık arazileri peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar.

Yabandomuzları bile illallah etti. Boğazı yüzerek geçen domuz ailesi, acı gerçeği gözümüze sokuyordu aslında. Evet, İstanbul’un kuzeyinde doğal yaşam bitiyor...

Gidin de üçüncü köprü yolunun geçtiği Paşaköy’ü bir görün şimdi. Apartmanlar yükseliyor ‘köy’de!..

***

“Milletin a... koyacağız!” seviyesindeki adamların eline düştü bu ülkenin ormanları, suyu, toprağı. Milletin ırzına geçmeyi kafasına koyan adam ormandaki doğal yaşama mı acıyacak?!

Arsızca saldırıyorlar. Her şeyi silip süpürmek, önlerine geleni yemek istiyorlar. İki kuşak sonrası yok kafalarında. Bugün nakde çevirebilecekleri her fırsatı değerlendiriyorlar.

***

Ve bunların tamamı oruç tutuyor. En azından öyle görünüyorlar. Lüks otellerde iftar yemekleri veriyorlar. Ağızlarından Allah, kitap, din iman düşmüyor.

Aşağılık bir ikiyüzlülükle etrafımızı kuşatıyorlar. Güçlerini cehaletten alıyorlar. Tüm toplumu kendileriyle birlikte bir çöplük atmosferine sürüklüyorlar...

AKP iktidarı sadece demokrasiyi değil, gündelik yaşamımızı, yaşadığımız doğayı tahrip ediyor. Yabandomuzlarının yaşamı bile AKP’nin yıkılmasına bağlı artık...

Önceki ve Sonraki Yazılar