1 Mayıs'ta Taksim yasağı sürüyor! 42 bin polis görevlendirildi

1 Mayıs'ta Taksim yasağı sürüyor! 42 bin polis görevlendirildi

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e izin çıkmadı. Taksim Meydanı ve çevre ilçelerde tedbirler artırıldı. 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen grupları engellemek amacıyla 42 bin polis görevlendirildi.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen, İstanbul Valiliği, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin vermedi. Alınan tedbirler kapsamında, sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Meydana çıkan cadde ve sokaklarda araç parkına izin verilmezken, çöp konteynerleri de kaldırıldı. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin bir araya gelerek Taksim'e yürüyüşe geçmesi planlanan Saraçhane Meydanı'nda güvenlik önlemleri alınırken, alanda toplanmalar başladı.

İşte İstanbul'da 1 Mayıs'ta dakika dakika yaşananlar...

SARAÇHANE'DE TOPLANMALAR BAŞLADI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplanmaya başladı. Alana girmek isteyen vatandaşlar, üst aramasından geçirildi.

POLİS, UNKAPANI KEMERLERİNİ KAPATTI

Unkapanı kemerlerinde çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle araç ve yaya trafiğine yolu kapattı.

TAKSİM VE TAKSİM'E ÇIKAN YOLLARDA TEDBİRLER ARTIRILDI

Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı. Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Kadıköy'de ise çöp konteynerleri kaldırılırken, taş ve bunun gibi maddeler temizlendi. Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi.

DENİZ VE RAYLI SİSTEMLERDE ULAŞIM KISITLAMASI BAŞLADI

İstanbul Valiliği'nin açıkladığı deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları başlatıldı.

KARA YOLLARINDA ULAŞIM KISITLAMASI BAŞLADI

Alınan tedbirler kapsamında kara yolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları başladı.