2023 seçiminin popüler partisi Ankara ve İstanbul'da aday çıkarmadı! Peki ne yapacaklar?

2023 seçiminin popüler partisi Ankara ve İstanbul'da aday çıkarmadı! Peki ne yapacaklar?

2023 seçimlerinde ünlü isimleri aday gösteren ve Meclis performansı ile dikkatleri üzerine çeken parti, Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmadı.

TİP, üç büyükşehirde aday çıkarmazken, bu kentlerde CHP adaylarına destek verilip verilmeyeceği netleşmedi.

TİP 68 İL VE 711 İLÇEDE ADAY ÇIKARDI

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre  TİP, 68 il, 711 ilçede seçimlere girmek üzere başvurularını tamamladı. 128 ilçe ve 13 ilde yarışa kendi adayları ile katılacak olan TİP, İzmir, Ankara ve İstanbul'da aday çıkarmadı.

TİP, ÜÇ BÜYÜKŞEHİRDE CHP'YE DESTEK VERECEK Mİ?

TİP’in bu büyükşehirlerde CHP’nin adaylarına destek çağrısı yapıp yapmayacağı ise netleşmedi. TİP Parti Meclisi’nin bu üç büyükşehirdeki tutumunun önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade edildi.

ÇANKAYA VE KADIKÖY 

CHP’nin kaybetme ihtimalinin çok az olduğu kentlerde “daha iyi adaylar” olduğunu gösterebilmek için aday çıkardıklarını, CHP’ye kaybettirmeyeceklerini ancak seçmene seçenek sunduklarını anlatan TİP yöneticileri, Çankaya ve Kadıköy’de bu yüzden aday çıkardıklarını belirtti.

HATAY'DA SON DURUM

TİP, Özgür Özel’in yaptığı Hatay İttifakı çağrısına olumsuz yaklaşıyor. Lütfü Savaş’ın aday olduğu hiçbir senaryoda bir ittifakın mümkün olamayacağını belirten TİP yöneticileri, “Lütfü Savaş değil başka bir isim olsaydı değerlendirebilir, müzakere edebilirdik” dedi.

ERKAN BAŞ'IN GEBZE ADAYLIĞI

TİP yöneticileri Erkan Baş’ın aday olduğu Gebze’deki hedeflerinin AKP ve MHP’nin oy oranını aşağı çekmek olduğunu ifade ederken, Hatay’da ise 3 adaylı bir yarış olduğu için kazanma ihtimallerinin olduğunu anlattı.

Hatay’da seçime giren tek sol partinin TİP olduğunu belirten parti yöneticileri, Hatay’da iddialarının olduğunu söyledi. TİP'li yöneticiler, Hatay’daki diğer tüm adayların sağ partilerden olduğunu, bu durumun kendileri için avantaj sağladığını, sağ oyların bölüneceğini ancak sol oyların büyük oranda TİP’te toplanacağını söyledi. Kurmaylar, Hatay adayı Gökhan Zan’ın sağ seçmenden de oy alma potansiyeli olduğunu belirtti.

CHP’nin Hatay adayının Lütfü Savaş olarak belirlenmesinin ardından CHP ile Hatay’da bir ittifak yapma seçeneğinin tamamen ortadan kalktığını söyleyen kurmaylar, “Lütfü Savaş aday olduğu sürece farklı bir gelişme olması mümkün değil” dedi.