ABB Başkan Adaylarının ilçelerden aldığı oy oranları netleşti! O ilçelerde Mansur Yavaş rakibi Turgut Altınok'a ezici fark arttı

ABB Başkan Adaylarının ilçelerden aldığı oy oranları netleşti! O ilçelerde Mansur Yavaş rakibi Turgut Altınok'a ezici fark arttı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının ilçelerden aldığı oy oranları netleşti.

 

Ankara'da kıyasıya geçen seçim sürecinin ardından Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde sürpriz sonuçlar çıktı. CHP'nin adayı olarak seçimlere giren Mansur Yavaş, yüzde 60'lık oy oranı ile AKP Adayı Turgut Altınok'a tarihi fark attı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu da elde eden Mansur Yavaş, 25 ilçenin 20'sinde rakibi Turgut Altınok'tan daha fazla oy almayı başardı. İlçeler arasında Turgut Altınok'un belediye başkanlığı yaptığı Keçiören sonuçları ise dikkat çekiyor.

5e26a806-8317-4bbf-8dda-63c3af6fc2f8.jpg

KEÇİÖREN'DE TARİHİ FARK!

Mansur Yavaş, Keçiören'de yüzde 55,18 oy alırken; Turgut Altınok ise yüzde 37,08 oy oranında kaldı. Mansur Yavaş oy rekorunu yüzde 79,15 ile Çankaya'da kırarken; Turgut Altınok ise en fazla oyu yüzde 52,8 ile Çamlıdere'den aldın.

ADAYLARIN MEMLEKETLERİNDE TABLO NASIL?

Mansur Yavaş, Turgut Altınok'un memleketi Balâ ile AK Parti'nin kaleleri olarak bilinen Keçiören, Sincan ve Altındağ dahil olmak üzere 25 ilçenin 20'sinde Altınok'u geride bıraktı.

Turgut Altınok'un memleketi Balâ'da kendisine yüzde 44,5 oy çıkarken, Mansur Yavaş ise yüzde 48,43 ile ipi göğüsleyen isim oldu. Mansur Yavaş'ın memleketi Beypazarı'nda ise Yavaş, yüzde 60,23 oy alırken; Turgut Altınok ise yüzde 31,19'da kaldı. Adayların memleketlerinde ipi göğüsleyen isim Mansur Yavaş oldu.

Balâ ve Beypazarı'nda belediye yönetimleri el değiştirerek Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına geçmiş oldu. Böylece CHP, son 30 yıllık siyasi tarihinde Ankara'da büyük bir başarı elde ederek hem ABB hem de ilçelerde zafer elde etti. "Mansur Yavaş Belediyeciliği" Ankaralılardan büyük bir destek almış oldu.