AKP, Kürt oylarının peşine düştü!  Önemli isimlerin üstü çizildi... Adres: Diyarbakır Anneleri!

AKP, Kürt oylarının peşine düştü! Önemli isimlerin üstü çizildi... Adres: Diyarbakır Anneleri!

AKP'nin Doğu ve Güneydoğu'da Kürt milletvekili arayışında olduğu, Kürt oylarını yeniden kazanabilmek için farklı arayışlara girdiği iddia edildi.

Euronews'te yer alan habere göre, Kürt sorununda son zamanlarda güvenlik ağırlıklı bir politika güden AKP, Kürt oylarını yeniden kazanmak için partinin en etkili isimleri tarafından çalışma başlattı.

Buna bağlı olarak AKP'de, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde seçimlere nasıl bir milletvekili profiliyle gidileceği aşağı yukarı netleşmiş durumda.

1612454140443-whats-app.jpeg

AKP, ESKİ İSİMLERİN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ

Kulislere göre, partinin tepe isimlerinin yürüttüğü çalışma ve ziyaretlerden oluşan ilk ortak fikir eski ve bir dönem parti içindeki etkili isimlerin hiçbirinin aday gösterilmeyeceği.

AKP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİLMEYECEK İSİMLER

AKP'li kaynaklara göre Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz 'seçmenle bağlarının kalmadığı' gerekçesiyle aday gösterilmeyecek isimlerin başında geliyor.

Aynı kaynaklara göre, 2018’teki seçim çalışmaları sırasında çıkan kavgada Şenyaşar Ailesinden üç kişinin yaşamını yitirmesine neden olan olaylarla gündeme gelen Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın da aday gösterilmeyeceği eğilimi var. Aday gösterilmeyeceği konuşulan diğer bir isim ise Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat.

mehdi-eker-politika-kurulu-na-mi-atanacak-232650.jpg

Öte yandan AKP'nin bölgedeki yeni listesinin kimlerden oluşacağı da merak konusu oldu.

AKP'NİN HDP VE DEVA KORKUSU

Euronews'in parti kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, çalışmalar ağırlıklı olarak üç kategori şeklinde yürütülüyor. Kürtler arasında demokrat kimliğiyle öne çıkan isim arayışı var. AKP, belirleyeceği bu 'popüler' isimlerle HDP’ye giden seçmeni geri kazanmak ve Deva Partisi’ne gidebilecek oyların önüne geçmek istiyor.

HÜDA-PAR'IN DA BEĞENECEĞİ SEMBOL İSİMLER ARANIYOR

Çalışılan yeni milletvekili profilinin ikincisi kategorisinde ise doğrudan Muhafazakâr Kürtlerin sıcak baktığı isimler üzerinde duruluyor. Hüda-Par kitlesini de kapsayacak dindar Kürtler arasında 'sembol isim' arayışı var.

foto-1529353451.jpg

DİYARBAKIR ANNELERİNDEN MİLLETVEKİLİ ÇIKABİLİR

Üçüncü kategoride ise Diyarbakır’da HDP’nin önünde dağdaki çocuklarının geri getirilmesi için eylem yapan aileler yer alıyor. Parti kaynaklarına göre bu ailelerden biri Oya Eronat’ın yerine Diyarbakır’dan, diğer ise Van’da olmak üzere iyi yerde aday gösterilebilir.

thumbs-b-c-ff887ee8a65c0bd4a8b6bb0f52ad54ef.jpg