Alman ajanı diye linç edilen çocuğun babaannesi konuştu

Alman ajanı diye linç edilen çocuğun babaannesi konuştu

Jahrein lakaplı yayıncı Ahmet Sonuç'un Alman ajanı olarak hedef gösterdiği babaanne Handan Ercan'dan açıklama geldi.

 

Sosyal medyada "siyahi çocuğu Ekrem İmamoğlu'nun yanına götüren Alman ajanı" olarak hedef gösterilen ve hakkında adeta linç kampanyası başlatılan babaanne Handan Ercan konuştu.

gmfknwpwuaadeqi.jpg

"EFE OTİZMLİ BİR ÇOCUK"

Sosyal medyada "siyahi çocuğu Ekrem İmamoğlu'nun yanına götüren Alman ajanı" olarak linç edilen babaanne Handan Ercan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Efe otizmli bir çocuk. Her milli bayramda Taksim'e çıkarız. 23 Nisan'da Efe, İmamoğlu'nu gördü. Tutamıyorum, gitmek istiyor. İmamoğlu 'bırakın' diye işaret etti. Götürdüm. Özel bir çocuk olduğunu söyledim. 'Yanımda durabilir, mahsuru yok' dedi. İmamoğlu, Efe'ye 'Üsküdar'da akşam konser var, babaannen seni oraya götürsün' demiş. İşte bu kadar.

"BENİ ALMAN AJANI YAPTILAR"

Vay efendim, İmamoğlu'nun kulağına ne söylemişim... Beni Alman ajanı yaptılar. Olacak iş değil."

gl6365xxiaewr3a.jpg

EFE ERCAN KİM?

Taksim'deki 23 Nisan töreninde Ekrem İmamoğlu'nun yanına gelerek saygı duruşunda bulunan 8 yaşındaki çocuğun adının Efe Ercan olduğu ve İstanbul doğumlu bir Türk olduğu ortaya çıktı.

Malatyalı olan babası Emre Ercan, 11 yıl önce bir iş gezisinde tanıştığı Gine vatandaşı Safiatou Diallo'ya aşık oluyor ve evleniyor. Türkiye'de yaşamaya başlıyorlar. İkilinin Efe isminde bir çocuğu oluyor. Efe ile babaannesi dün Taksim'deki 23 Nisan törenine geliyorlar.

gl63651wuaad-jb.jpg

Sosyal medyada "Siyahi çocuğu İmamoğlu'nun yanına getiren Alman ajanı" olarak yansıtılan kadın, Efe'nin babaannesi. Kendisi bir Türk kadını. Sonuç olarak Efe bir göçmen değil, Türk çocuğu, Efe'nin ailesi mülteci değil, babası Malatyalı bir Türk, annesi Gine vatandaşı, Efe'yi İmamoğlu'nun yanına getiren kişi bir Alman ajanı değil, yine Türk olan babaannesi.