Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ekrem İmamoğlu ile buluştu! İlber Ortaylı da eşlik etti

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ekrem İmamoğlu ile buluştu! İlber Ortaylı da eşlik etti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier üç günlük resmi ziyaret için Türkiye'ye geldi. Steinmeier, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette ünlü tarihçi İlber Ortaylı da yer aldı.

Almanya Cumhurbaşkanı, Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyareti için İstanbul'a geldi. İstanbul'daki ilk durağı olan Sirkeci Garı'nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

ccc.jpg

Steinmeier ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak 11.58'de İstanbul Havalimanı'na indi.

Almanya Cumhurbaşkanı'nı İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı.

aa.jpg

STEINMEIER 3 GÜN TÜRKİYE'DE

Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla Türkiye'ye yaptığı bu ilk ziyarette İstanbul, Gaziantep ve Ankara'yı ziyaret edecek.

"GÖÇ İLE İLGİLİ SERGİYİ İLBER ORTAYLI'NIN ANLATIMIYLA GEZDİK"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da ziyaretle ilgili paylaşımda bulundu:

"Almanya Federal Cumhurbaşkanı Dr. Frank-Walter Steinmeier'i Almanya'ya iş gücü göçünün başladığı nokta olan Sirkeci Tren Garı’nda karşıladık. Yaptığımız karşılıklı görüşme sonrasında Demiryolu Müzesi’ndeki göç ile ilgili sergiyi İlber Ortaylı’nın anlatımıyla gezdik."

ekran-goruntusu-2024-04-22-164215.jpg

FİLİSTİN PROTESTOSU

Öte yandan Steinmeier, bir grup tarafından Almanya'nın Filistin politikası için protesto edildi.