Ankara kendi logosuna kavuşacak mı? Büyükşehir'den açıklama geldi

Ankara kendi logosuna kavuşacak mı? Büyükşehir'den açıklama geldi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eski güneşi olan Hitit Güneşi için yurttaşlardan gelen yoğun talebe karşı belediyeden açıklama geldi.

Ankara, Hatti Güneş Kursu sembolü ile özdeşleşen logosu ile biliniyordu. Ancak Melih Gökçek döneminde Ankara'nın logosu değiştirildi. 

y1jmvrsv7l6b1.jpg

Yerel seçimleri CHP'nin kazanmasıyla milyonlarca Başkentli eski logolarına kavuşmak için belediyenin çağrı merkezini telefon yağmuruna tuttu. 'Hitit Güneş'ine yeniden kavuşmak isteyen Başkentlilere Belediye'den yanıt geldi.

hatti-monument.jpg

"YARIŞMA İLE ANKARA HALKINA BIRAKILMASI TEKLİFİNDE BULUNULACAKTIR"

İşte ABB'nin açıklaması...

"Ankara Büyükşehir Belediyesine 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi konusunda gerek sosyal medyadan gerekse Başkent 153 Çağrı Merkezinden yoğun başvuru gelmektedir. Konu hakkında;  

 

- Belediye Meclisince tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluk, mevcut amblemin değiştirilmesi konusunda ise üçte iki (nitelikli) çoğunluk aranmaktadır.

 

- ABB Meclisinde CHP Grubu üçte iki çoğunluğu sağlayamamakta ve tek başına amblem değiştirme kararı alamamaktadır.

 

Bu nedenle yönetimimiz, ABB Meclisindeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacaktır."

ekran-goruntusu-2024-04-29-161520.png