Ankara sele teslim! 21 yaşındaki genç kadın yaşamını yitirdi

Ankara sele teslim! 21 yaşındaki genç kadın yaşamını yitirdi

Ankara'da etkili yağış yine can aldı. Keçiören’de meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti.

Ankara'da gün içinde etkili olan yağış nedeniyle acı haberler peş peşe geldi. Keçiören'de meydana gelen selde 1 kişi yaşamını yitirdi.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Ankara'da görülecek sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. İlimizde akşam üzeri yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde ev ve işyerlerinin alt katlarında yer yer su baskınları yaşanmış olup; ekipler çalışmalarını sürdürmektedirler. Diğer ilçelerimizde an itibariyle ciddi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir." denildi.

 

21 YAŞINDA BODRUMDA YAŞAYAN GENÇ KADIN YAŞAMINI YİTİRDİ

Valiliğin açıklamasından kısa süre sonra Keçiören'de kot altı binada bodrum katta yaşayan 21 yaşındaki genç bir kadının acı haberi geldi. Busenur Doğanay isimli vatandaş sel nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı son açıklamada, "Bir genç kızımız vefat etti, sel suyu birinci katın da üzerine çıkmış" açıklamasında bulundu. Olayın yaşandığı binaya gelerek inceleme yapan Vali Şahin, binanın bir anda suyla dolduğunu belirterek şunları söyledi:

"TAMAMEN SULAR DOLMUŞ, KAPI KAPALI OLDUĞU İÇİN KAPIYI AÇAMADILAR"

"Eksi 1’de olduğu için oraya tamamen sular dolmuş. Orada hayatını kaybetti vatandaşımız. Komşusu çocuğun yardım talebini, sesini duyduğu için o da haklı olarak sinir krizi geçirdi. Arkadaşlarımız, bütün ekipler, dalgıçlar herkes hemen buraya yönlendirildi. Dalgıçlar kapı kapalı olduğu için ve su belli bir seviyeye kadar çıktığı için kapıyı açamadılar. Pencereden girmeye çalıştılar. Suyun tahliyesi de bir kaç motorla yapılmaya çalışıldı. Buraya ekipler en kısa sürede intikal edip, gerekli çabayı gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç bir genç kızımız vefat etti. Mevcut eksi 1’in üzerindeki kota kadar, yani üst katın yarısına kadar su çıkmış. Binanın arka tarafından ani su baskını olmuş. Yardım istediğinde su belli bir seviyeyi geçmiş."

MANSUR YAVAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan da açıklama geldi. Başkan Yavaş şunları söyledi:

"Bugünkü sel felaketi sonucunda, Keçiören’de bulunan bir apartmanda -1. katta yaşayan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vefat eden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kentimizde sel felaketleri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza tek tek ulaşıp yaralarımızı saracağız."

Yavaş sel felaketinin arından çalışmalara dair de şu bilgileri verdi:

"Bugün kentimizde Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerimizde 1 saat içinde ortalama 20 kilogramlık kuvvetli ve gök gürültülü yağış gerçekleşti. Bu süreçte 15 kurtarma vakası dâhil 1024 olaya müdahale ettik. Kentimizde yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1274 araç 3036 mesai arkadaşımız ile saha çalışmalarını sürdürmekteyiz.