Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı! CHP: "Erdoğan asgari ücreti değil asgari açlık ücretini açıkladı"

Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı! CHP: "Erdoğan asgari ücreti değil asgari açlık ücretini açıkladı"

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan asgari ücretin 5500 TL olduğunu açıkladı. Açıklanan ücret açlık sınırının altında kalırken, CHP'den ve muhalefetten de peş peşe tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin 5500 TL'ye yükseldiğini duyurdu. Erdoğan'ın açıkladığı fiyata muhalefetin tepkisi gecikmedi.

"ERDOĞAN, MANİPÜLASYON KURUMU TÜİK'TEN DAHİ DAHA AZ ZAM VERDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretin 5500 TL olarak duyurulmasına tepki gösterdi ve şöyle dedi:

"Erdoğan'ın "hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var" dedikten sonra açıkladığı asgari ücret, açlık sınırının altında kaldı. Erdoğan asgari ücreti değil asgari açlık ücretini açıkladı. Erdoğan, asgari ücretliye manipülasyon kurumu TÜİK verilerinden dahi daha az zam verdi! Yapılan zam, asgari ücretlinin yılın geri kalan 6 ayını yine açlık sınırı altında yaşamasının ilanı oldu."

"6770 TL'NİN ALTINDAKİ HER RAKAM ZULÜMDÜR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yapılan asgari ücret zammı ile ilgili "Açlık sınırının 6391 TL olduğu bir ülkede, 6770 TL'nin altındaki her rakam, zülümdür, emek hırsızlığıdır" dedi.

engin-altay.jpg

"ENFLASYON DURDURULAMADIKTAN SONRA MAAŞ ARTIŞI İŞE YARAMAYACAK"

Asgari ücret zammı ile ilgili bir açıklamada CHP'nin bir başka Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan geldi. Özkoç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Erdoğan enflasyonu durdurulamadıktan sonra maaş artışları işe yaramayacaktır. Açlık sınırının altındaki 5 bin 500 TL asgari ücret vatandaşı açlığa terk etmektir! Güçlü demokrasi, güçlü ekonomi, güçlü Türkiye için oyunuzu altı oka basın!" ifadelerine yer verdi.
engin-ozkoc.jpg