Aynı günde hem MHP hem de DEM Parti, CHP'yi suçladı

Aynı günde hem MHP hem de DEM Parti, CHP'yi suçladı

İktidarın CHP'ye yönelik eleştirileri herkesin malumu olurken, dikkat çeken bir eleştiri DEM Parti'den geldi. Aynı günde hem DEM hem de MHP, CHP'yi hedef aldı.

DEM Parti ve MHP, CHP'yi hedef aldı. DEM Parti Can Atalay ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğu nedeniyle CHP'yi eleştirirken, MHP'de CHP'nin DEM Parti'yle aynı olduğunu öne sürerek eleştiride bulundu.

DEM PARTİ'NİN CHP'Yİ SUÇLAMASI

CHP'yi dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, oylamada 'evet' oyu verdiği için eleştiren Bakırhan, "Can Atalay’ı cezaevine gönderen ana muhalefet partisinin dokunulmazlığın kaldırılmasına dönük verdiği destektir. Selahattin Demirtaş’ı, Gültan Kışanak’ı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarını oraya gönderen bizzat ‘Anayasa’ya aykırı ama evet diyeceğiz’ diyenlerdir. Bu olmasaydı, Can Hatay halkıyla olacaktı. Vekillerimiz bugün sizinle olacaktı. Dolayısıyla uyarıcı da olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

MHP'NİN CHP'Yİ SUÇLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’yi hedef alarak, “Bugünkü CHP PKK'nın eline geçmiştir. DEM'cilerle pazarlık yapıp belediyeleri peşkeş çekmeye çalışan CHP'dir” dedi. Bahçeli ayrıca şöyle dedi:

"Dem’lenmiş CHP karışık ve kavgalıdır. CHP ile DEM'in ayrı aday çıkarması sinsi bir oyundur. CHP demek DEM demektir. Bu siyasi hesaplar tutmayacaktır. Cumhur İttifakı gönülleri buluşturuyor. İttifakımız korkak ve kanunsuzlara karşı cesurların dik duruşudur." ifadelerini kullandı.