BBP’li isim, Enes Kara’yı hedef aldı: Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?

BBP’li isim, Enes Kara’yı hedef aldı: Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?

BBP’li Ahmet Namık Akdoğan cemaate ait bir evde yaşamını yitiren Enes Kara‘yı hedef aldı, “Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız?” dedi.

 BBP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, Elazığ’da Nur Cemaati’ne ait bir evde baskıları anlatıp hayatına sonra üniversite öğrencisi Enes Kara’yı önce çirkin sözlerle hedef aldı, sonra ‘latife’ yaptığını söyledi.

Partisinin basın toplantısında konuşan Akdoğan, Enes için “velet” diyerek, cemaatlere destek çıktı. Akdoğan, şöyle konuştu: “Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız? O zaman ÇYDD, Atatürkçü Düşünce Derneği, lions, bu gibi yerler de kapatılsın.”

‘LATİFE’ YAPMIŞ!

Sözlerinin gündem olmasından sonra yeni bir açıklama yapan Akdoğan, “Kardeşim ben bunun latife olduğunu orada bulunan 13 gazeteci arkadaşın huzurunda söyledim ondan sonrada evladımızın intiharına üzüldüğümü kendine uygun olmayan bir yurtta kalmaması gerektiğini ifade ettim. Etmedim mi?” ifadelerini kullandı.

1642048671661-bbp-li-ahmet-namik-akdogan-dan-olumuyle-yasa-14662434-6213-m.jpg

 DESTİCİ: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Twitter hesabından “Bu ülkenin her acısı bizim açımızdır. Enes Kara’nın kaldığı yurtta hayatına son vermesinden büyük üzüntü duydum. Ailesine başsağlığı, sabır diliyorum. Bu hadise bir kutuplaşma meselesi yapılmadan gerekli incelemeler yapılıp tekrarının yaşanmaması için de tüm tedbirler alınmalıdır” diye yazdı.