Bir çok kişi indirmişti! Telefonunuzda bu 3 uygulama varsa hemen silin

Bir çok kişi indirmişti! Telefonunuzda bu 3 uygulama varsa hemen silin

Google Play Store'daki üç Android uygulaması içinde XploitSPY adlı bir Truva atı keşfedildi. Uzmanlar bu yazılımların hızla cihazdan kaldırılması gerektiğini vurguluyor.

Google Play Store'daki üç Android uygulaması içinde XploitSPY adlı bir Truva atı keşfedildi. Uzmanlar bu yazılımların hızla cihazdan kaldırılması gerektiğini vurguluyor. Bu uygulamalar aynı zamanda bankacılık uygulamalarına da erişebilir..

Siber güvenlik yazılım şirketi ESET'ten araştırmacılar, XploitSPY Truva Atı'nı Google Play Store'da listelenmiş olan üç uygulamada keşfetti. Kötü amaçlı yazılımın, mesajlaşma uygulaması görevi gören, kurulduğu cihazlardaki kişisel bilgileri toplayan ve aynı zamanda bankacılık uygulamalarına da erişebilen bu üç uygulamada gizlenmiş olduğu söyleniyor.

 

Truva atları içeren üç Android uygulaması şunlardır:

• Dink Messenger

 

• Sim Info

• Defcom 2024 yılına kadar önemli verilerinizin çoğu akıllı telefonunuzda depolanacak, bu nedenle indirdiğiniz her uygulama konusunda dikkatli olmanız gerekecek. Ne yazık ki bazı durumlarda Truva atı içeren yazılımlar Google Play Store ile App Store denetimlerini atlayarak güvenliğinizi riske atabilir.

Yukarıda belirtilen uygulamalar Google Play Store içeriğinden kaldırılmış olsa da daha önce yüklendiği cihazlara yönelik büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu uygulamalardan herhangi birisini daha önce telefonunuza ya da tabletinize yüklediyseniz uzmanlar bunları hemen kaldırmanızı öneriyor.