Çankaya'da 'vegan festival' vaadi tartışma yarattı! TİP'li İrfan Değirmenci'den Fatih Altaylı'ya yanıt

Çankaya'da 'vegan festival' vaadi tartışma yarattı! TİP'li İrfan Değirmenci'den Fatih Altaylı'ya yanıt

TİP Çankaya adayı İrfan Değirmenci, vegan festival vaadi nedeniyle gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisini eleştirmesine yanıt verdi.

TİP Çankaya adayı İrfa Değirmenci'nin yerel seçim öncesi vegan festival düzenleme vaadi büyük yankı uyandırmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı da Değirmenci'nin bu vaadini eleştirmişti.

ekran-goruntusu-2024-03-27-165532.png

"Allah aşkına bugün en önemli mesele bu mudur! Millet Vegan Festivali’ne çöplerden topladığı nebatatla mı gelecek İrfan?" diyen Altaylı'ya yanıt veren Değirmenci, T24'e verdiği röportajda şu yanıtı verdi:

ekran-goruntusu-2024-03-27-165918.png

"TEK DERDİMİZ BUYMUŞ GİBİ DAVRANILIYOR"

"Tek vaadimiz buymuş gibi davranılıyor. Fatih Altaylı lütfen beni programına çağırsın ve orada ben diğer projelerimizi ve Çankaya'yı nasıl yöneteceğimizi anlatayım. Buna bir cümle ile yanıt veremem, diğer projelerimizi dinlemesi lazım. Beni programına davet etmesini bekliyorum.

ekran-goruntusu-2024-03-27-165634.png

"40 GÜNDÜR AÇIKLADIĞIMIZ PROJELERİMİZİ TAKİP EDENLER VAR"

Sosyal medya hesaplarımızdan kamuoyuna 40 gündür açıkladığımız projelerimizi takip edenler var. Henüz adaylığımdan haberi olmamış olanlar da bu vesileyle adaylığımdan haberdar olmuş oldu. Sokak sokak gezerek anlattığımız sosyal politikalarımızı ve detaylarını takip etmeleri için çağrıda bulunuyorum.

ekran-goruntusu-2024-03-27-165643.png

"NEYİN NE OLDUĞUNUN SON DERECE FARKINDAYIZ"

Biz okullara ÇEDES, değerler eğitimi adı altında ne idiği belirsiz insanların girmesine Milli Eğitim izin verirken, o okullarda dersleri aç karnına dinleyen öğrencilere bir öğün yemek ulaştırılamıyorsa şayet belediye, o okullara gireceğiz ve o çocuklar aç kalmayacak. Neyin ne olduğunun son derece farkındayız. Çankaya'da 100 bin üniversitesi öğrencisi için bir tane öğrenci yurdu yapılmamışsa, öğrenciler karnını nerede doyuracağını, çamaşırını nerede yıkayacağını bilmez vaziyetteyse elbette belediye olarak yapacağımız çok şey var.

ekran-goruntusu-2024-03-27-165852.png

"HAVAİ FİŞEK KUTLAMALARIMIZ DA OLMAYACAK, KUŞLAR ZARAR GÖRMESİN DİYE"

Bu kadar rahatsızlık verdiysek, Çankaya'da farklı beslenme alışkanlıkları olan Çankayalılara sunduğumuz bu proje ile ilgili şunu da söyleyeyim; bizim havai fişek kutlamalarımız da olmayacak artık kuşlar zarar görmesin diye. Biz ekoloji odaklı politikalar, hak temelli politikalar diyoruz. 2024 yılındayız."