Cemal Enginyurt, DEM sevdası hortlayan Rasim Ozan Kütahyalı'ya ateş püskürdü: "At yarışçısı gibi..."

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, Rasim Ozan Kütahyalı'nın 'seçim ve barış' analizine çok sert tepki gösterdi. Enginyurt, "Rasim diye bir uşak var, at yarışçısı gibi her tarafa koşuyor" dedi.

31 Mart yaklaşırken, son günlerde en merak edilen konu 1 Nisan sonrası AKP-DEM arasında bir ortaklık ve yeni bir çözüm sürecinin başlayıp başlamayacağı oldu.

AKP'ye yakın isimlerden ve çeşitli DEM Partili isimlerden yapılan açıklamalar da bu iddiayı gözle görülür hale getirirken, Rasim Ozan Kütahyalı'nın yaptığı son açıklamalar gündeme bomba gibi düşüyor.

RASİM OZAN KÜTAHYALI'NIN DEM SEVDASI

Bu konu ile ilgili DP'li Cemal Enginyurt, DEM Parti’nin İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş‘ın yüzde 9’un üzerinde oy alması durumunda, Apo'ya tecrit kalkacak, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala çıkacak diyen ve DEM Parti'ye oy vereceğini söyleyen Kütahyalı'ya tepki göstererek, "Rasim diye bir uşak var. At yarışçısı gibi her tarafa koşuyor" dedi.

SZC TV'ye konuk olan Cemal Enginyurt, Kütahyalı'nın sözlerine "Rasim diye bir uşak var. At yarışçısı gibi her tarafa koşuyor" şeklinde yanıt verdi.

"NE YAPACAKSIN LAN RASİM! KİMSİNİZ LAN! SEN KİMSİN DEVLET KİM?"

Enginyurt'un sözleri şöyle:

”Rasim diye bir uşak var. At yarışçısı gibi her tarafa koşuyor. Çocuk kendisine küfür ettirmek için elinden geleni yapıyor. Bu devlet nasıl bir devlet ki bu MİT nasıl bir MİT ki bu Ali Yerlikaya nasıl bir İçişleri Bakanı ki Sedef Kabaşçı’yı bir atasözünden dolayı gece yarısı tutukladılar; Kütahyalı her gün çıkıp ‘Kürtler oy vermezseniz kayyum atanacak, partiniz kapanacak, Türkler sizi ezecek. Devlet herkesten güçlüdür siz CHP’liler, muhalefet ayağınızı denk alın, devlet gereğini yapacak…’. Ne yapacak? Ne yapacaksın lan Rasim! Kimsiniz lan! Sen kimsin devlet kim? Devlet bizi. Kimi tehdit ediyorsunuz yeter artık. Her gün tehdit edilen bir yapı olur mu? Millet bıktı artık. Recep Tayyip Erdoğan'da ufak bir akıl olsa Alper Gezeravcı’nın yerine Rasim Ozan Kütahyalı’yı göndermesi, bir daha da geriye getirmemesi lazımdı. Adam her gün Recep Tayyip Erdoğan’a oy kaybettiriyor.”