Çerkezoğlu, 1 Mayıs sabahı Taksim'e nasıl gideceklerini anlattı! 1 Mayıs 1977'de ölenler unutulmadı

Çerkezoğlu, 1 Mayıs sabahı Taksim'e nasıl gideceklerini anlattı! 1 Mayıs 1977'de ölenler unutulmadı

1 Mayıs 1977'de yaşamını yitirenler Kazancı Yokuşu'nda anıldı. Sendika ve STK'lardan '1 Mayıs'ta Taksim'de olma irademizi ortaya koyuyoruz' açıklaması geldi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB temsilcileri, 1 Mayıs 1977'de yaşanan katliamı anmak için Taksim Kazancı Yokuşu'nda anma töreni düzenledi.

Anmada konuşan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Taksim Meydanı'nda olma iradesini ortaya koyduklarını vurgulayarak "1 Mayıs sabahı hepimiz kalkacağız ve yola düşeceğiz. Bir elimize karanfillerimizi bir elimize AYM kararını alacağız ve yola düşeceğiz" dedi.

"1 MAYIS'TA İŞÇİ SINIFININ TAKSİM'DE OLMASINI ENGELLEMEK HUKUK TANIMAZLIK OLUR"

Çerkezoğlu şöyle konuştu:

"Emeğe saygının bir simgesi var. O da bulunduğumuz Taksim Meydanı. Taksim Meydanı 1977'den beri yüreğimizdeki bir yaradır. Taksim Meydanı yasaklanan, 2013'ten beri en büyük hasretimizdir. 1 Mayıs Meydanı'nda olmak için mücadelemizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki Taksim'de olmak yoldaşlarımızın aziz hatırasına sahip çıkmaktır. Tarihsel ve güncel anlamıyla Taksim Meydanı'nda olmak ekmektir, adalettir, hürriyettir, bu ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır. Verdiğimiz mücadeleyle, hukuksal kazanımlarımızla da birlikte 1 Mayıs'ta Taksim'de olma irademizi ortaya koyuyoruz. 1 Mayıs'ta işçi sınıfının Taksim'de olmasını engellemek herşeyden önce hukuk tanımazlık olur. Bütün dünyada işçiler 1 Mayıs'ı kendi belirledikleri meydanlarda, kentlerin en merkezi meydanlarında kutlamak hakkına sahiptir" dedi. 

"1 MAYIS SABAHI AYM KARARINI ALACAĞIZ VE YOLA DÜŞECEĞİZ"

Çerkezoğlu, "1 Mayıs sabahı hepimiz kalkacağız ve yola düşeceğiz. Bir elimizde karanfillerimizi bir elimizde AYM kararını alacağız ve yola düşeceğiz. Bütün halkımıza bu AYM kararını, mahkeme kararının verdiği haklılığı anlatacağız. Öyle sembolik olarak falan değil  tam da bu kararda yazdığı gibi her bir işçinin bu ortak değeri gelecek kuşaklarına taşımanın görev ve sorumluluk olduğu bilinciyle yola çıkacağız. 1 Mayıs sabahı bütün işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, 1Mayıs'ta Taksim'de olmak isteyen herkesi bir elimizde karanfil, bir elimizde de Anayasa Mahkemesi kararıyla Taksim'e yürümeye çağırıyoruz. Bizi engellemeye çalışanları hukuka saygılı olmaya çağıracağız" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-04-28-175430.png

Taksim'deki anma töreni, Kazancı Yokuşu'na karanfillerin bırakılması ile sona erdi.