CHP Sözcüsü Faik Öztrak çıkarıp gösterdi: "121 dolar nerede?"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak çıkarıp gösterdi: "121 dolar nerede?"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, cebinden çıkardığı 200 lirayı göstererek, 2009 yılında 200 liranın değerinin 132 lira olduğunua dikkat çekti ve aradaki farkın nerede olduğunu sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK gündemiyle ilgili CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak açıklamasında şunları söyledi:

"BUGÜN SADECE 11 DOLAR ALABİLİYOR"

Bu 200 liralık banknot ilk tedavüle çıktığı 2009 yılında tam 132 dolar alıyordu, bugün sadece 11 dolar alabiliyor. Bu 200 liranın önceden satın aldığı 121 dolar nereye gitti? Kimlerin cebine girdi?

"ERDOĞAN PARAMIZI PUL EDERKEN, MİLLETE MASAL ANLATIYOR"

‘Paranın itibarı milletin itibarıdır' diyordunuz. O zaman paramızın itibarını neden sıfırladınız? Ülkemizi eller için 1 milyoncu pazarına çevirdiniz. Her şey ele ucuz, millete pahalı. Ama bu rezaletin müsebbibi Erdoğan, bir yandan paramızı pul ederken, bir yandan da millete masal anlatıyor.

"MADEM ENFLASYONU DÜŞÜRME KABİLİYETİNE SAHİPSİNİZ..."

Sarayın kibirlisi çıkmış, enflasyonu şaşırtıcı bir hızla düşürme kabiliyetine sahibiz diyor. Madem enflasyonu düşürme kabiliyetine sahipsiniz, enflasyonun dünya rekorları kırmasına neden izin verdiniz? Neden enflasyonu düşürmek için hiçbir şey yapmadınız? Neden milleti hayat pahalılığına ezdirdiniz? Düşürün o zaman. Elinizi tutan mı var? Bu neyin havası, neyin cakası. Bu millete gareziniz ne?"

"ÜRETİCİ ENFLASYONU CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDI"

‘Faiz sebep, enflasyon netice' dediler Eylül ayında yüzde 19 olan tabela faizini yüzde 12'ye indirdiler. O gün yüzde 12 olan tüketici enflasyonu bugün, yüzde 83,5'e çıktı. Tüketici enflasyonu 1998 Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyede. Üretici enflasyonu ise yüzde 151,5 ile cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Erdoğan 2002 sonunda hükümete geldiğinde tüketici enflasyonu yüzde 29,7 idi, üretici enflasyonu da yüzde 30,8 idi. 20 yıl sonra hükümetten giderken, tüketici enflasyonunu 3'e, üretici enflasyonunu da 5'e katladılar.

"MAKYAJLI TÜİK RAKAMLARIYLA BİLE..."

Bunlar da TÜİK'in ağır makyajlarına rağmen. Türkiye, makyajlı TÜİK rakamlarıyla bile tüketici enflasyonunun en yüksek olduğu 5 ülkeden biri, üretici enflasyonunda ise dünya şampiyonu olmuşuz.